ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Uygulama Binası (Cami) Protokolü İmzalandı

20 Haziran 2014

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ile Tacettin Aslan Grup Şirketleri arasında “hibe olarak” İlahiyat Fakültesi Uygulama Binası (Cami) yapımına ilişkin protokol imzalandı.

ÇOMÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza protokolüne, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Prof. Dr. Feyzi Uğur, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Coşar, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, Tacettin Aslan Grup Şirketleri’ni temsilen Yılmaz Aslan ve Naci Aslan katıldı.

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Laçiner, “Bu protokol ile birlikte ÇOMÜ ile Çanakkale’deki iş dünyası arasındaki yeni bir işbirliğine daha imza atmış olacağız” diyerek İÇDAŞ Grubunun ÇOMÜ’ye, eğitime ve bilime katkılarının ciddi boyutlarda olduğunu vurguladı.

Caminin kaba inşaatının sonbahara kadar yetiştirileceğini söyleyen Laçiner, en geç bir yıl içerisinde camiyi hizmete açmak istediklerini ifade etti.

Laçiner sözlerine şöyle devam etti:

“İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi sadece öğrencilere ve bilim insanlarına değil aynı zamanda çok büyük bir mahallenin ibadethane ihtiyacına da karşılık vermiş olacak. Üniversitemizden başlayıp Çan yoluna kadar olan alanda ilk ve tek cami olacak. Çanakkale Şehitliklerini ziyarete gelenlere ve Bursa-İzmir istikametinde seyahat eden kişilere de her gün bu caminin hizmet vermesini temin edeceğiz. Söz konusu yerleşkedeki kongre merkezi ve ilahiyat fakültesi binalarının yapımını gerçekleştirip ÇOMÜ’ye hibe eden Kolin Gurubu’na, İÇDAŞ’a ve cami inşaatı için bağışta bulunan Tacettin Aslan Grup Şirketleri’ne ÇOMÜ adına teşekkür ediyorum. Yaptırmış oldukları eser burada bulunduğu sürece her gün hayır duası alacaklardır. Bilime, eğitime ve ibadete çok yönlü olarak bir hizmet gerçekleşmiş olacaktır. Bu anlamda kendilerini kutluyorum.”

Tacettin Aslan Grup Şirketleri adına protokole imza atan Yılmaz Aslan ise törende yaptığı konuşmada, yapılacak olan caminin ÇOMÜ’ye, aynı zamanda Çanakkale ve bölgesine hizmet edecek olan bir cami olarak planlandığını söyleyerek caminin ülkeye, bölgeye ve ÇOMÜ’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Aslan, 5000 metrekare alan üzerine kurulu olacak caminin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın formatlarında dizayn edileceğini ve tümüyle klasik olmayan, modern temaları da içeren bir çizgide olacağını belirtti.

Prof. Dr. Laçiner ise tek minareye sahip olacak caminin hem dış hem iç mimarisi için uzman kişilerle çalıştıklarını ve caminin üniversitenin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edileceğini ifade etti. Cami ile birlikte yerleşkedeki kapalı alanın 30 bin metrekarenin üzerinde olacağını belirten Prof. Dr. Laçiner, bu alanın pek çok üniversitenin toplam büyüklüğünün üzerine çıktığını söyledi. Caminin yerleşkeyi taçlandıracağını belirten Laçiner “Cami mimarisine de katkıda bulunmasını ümit ettiğimiz orijinallikte bir eser ortaya çıkacak. İlahiyat Fakültemiz ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üzerinde ortak çalışmasını arzu ettiğimiz cami, Çanakkale’nin en modern, çağın estetik anlayışıyla harmanlanmış en güzel camisi olacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Protokolün imza töreninin ardından cami inşaatının yapılacağı yerleşkede, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt tarafından okutulan duayla birlikte hafriyat çalışmaları başladı.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir