ÇOMÜ Tekstil Tasarımı Bölümü ‘Halı Desen Tasarım Yarışması’ndan Ödülle Döndü
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin her yıl düzenli olarak katıldığı Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, makine halısı sektörünün ihtiyaç duyduğu özgün tasarım ve nitelikli tasarımcı ihtiyacını gidermek için gelenekselleşen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Halı Desen Tasarım Yarışması’na başvurusu yapılan eserler bu yıl da göz kamaştırdı. İlk 20’ye giren tasarımlar, eser sahibinin gözetiminde, yarışmaya destek olan fabrikalarda dokundu. 3 Eylül’de dokunmuş olan eserler, jüri tarafından son kez değerlendirildi ve sonuçlar aynı gün düzenlenen Ödül Töreni ile ilan edildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencililerinden 4’ü ilk 20’de final değerlendirmesine katıldı ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencisi Gülay Dolmacı ödüle layık görülen 5 eser arasında yer alarak bu yıl da ÇOMÜ’nün gurur kaynağı oldu.
Bu yıl yarışmada makine halıcılığı sektöründe moda yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, tasarımcı adaylarının özgür düşünce ve sanatsal yaratıcılığını üretim alanına aktarmalarına yardımcı olmak ve üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak amaçlanmış ve 233 başvuru alındı.
Türkiye’den farklı Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerinden 13 akademisyen, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Halı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile sektörün önde gelen firma temsilcilerinden oluşan seçkin bir Jüri 23 Mayıs’ta tarihinde finale kalan ilk 20 eseri tespit etti.
GSF Tekstil Bölümü öğrencilerinin geçmiş yıllardaki başarıları dikkate alınacak olursa uzun zaman önce gelenekselleşme süreci tamamlayan ‘Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Halı Desen Tasarım Yarışması’nın gelenekselleşen ödül sahipleri konumuna ulaştılar. GSF Tesktil Tasarımı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Erim “Öğrencilerin özgün tasarım üretebilme becerilerini geliştirmeye yönelik bir öğretim programı uyguladıklarını ve sektörün ihtiyaç duyduğu bireysel yaratıcılığı yüksek mezunlar verdiklerini” ifade etti.
[comu.edu.tr]
Yorumlar...
Henüz yorum yok...