ÇOMÜ’de Tarımsal Eğitim ve Öğretimin Başlamasının 166. Yıldönümü Etkinlikleri…

11 Ocak 2012

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tarımsal Eğitim ve Öğretimin Başlamasının 166. Yıldönümü Etkinlikleri” Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Konuşmasında Ziraat sektörü hakkında bilgiler veren Nalbant, tarım sektöründe günümüz itibariyle gelinen noktayı değerlendirdi.

Hicri Nalbant’ın konuşmasının ardından söz alan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur konuşmasında tarımın olmazsa olmaz bir sektör olduğunu bunun sebebinin ise tarımın bir yaşam biçimi olmasından kaynaklandığını ifade etti. Tarımın ülkeler açısından çok önemli olduğuna da vurgu yapan Prof. Dr. Uğur, Yurt dışında ve Türkiye’de kurulan ilk ziraat okulları hakkında bilgiler verdikten sonra ÇOMÜ Ziraat Fakültesi’nin de alanında iddialı bir fakülte olduğuna değindi.

Ardından söz alan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık konuşmasında bu etkinliklerde ilk uygulamalardan bu yana tarım sorunlarına vurgu yapıldığını belirterek, önemli olan diğer bir şeyin ise bu sorunların varlığını yinelemek yerine, bu sorunlara çözüm bulmak olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti sonrasında etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlkay Dellal “İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Ziraat Fakültesi Dekanı Feyzi Uğur, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Çanakkale Tarım İl Müdürü İlkay Uçar ve Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir