ÇTSO’nun Girişimcilik Eğitimine Katılacaklar Kurayla Belirlendi

22 Ağustos 2014

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü’nün işbirliği ile 25 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin onikinci dönemine katılacaklar Çanakkale 1. Noteri huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Konferans Salonu’ndaki çekilişe, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, Çanakkale 1. Noter Vekili Elif Irmak, Çanakkale İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Erkan Batur Kayhan ve ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru katıldı.

‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak üzere 118 kişi başvurdu. Bir başvuru sahibinin engelli kontenjanından yararlanmasından dolayı 117 kişinin dahil edildiği kurada, eğitim programına katılacak 24 kişi ve 10 yedek Çanakkale 1. Noter Vekili Elif Irmak huzurunda kura ile belirlendi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, kurayı izlemek üzere gelen başvuru sahiplerine hitaben yaptığı konuşmada, girişimciliğin en önemli ilkelerinden birinin hiçbir zaman pes etmemek olduğunu belirterek, “Kurada ismi çıkmayan arkadaşlar üzülmesinler ve pes etmesinler. Eğitim programlarına yoğun bir ilgi var ve ÇTSO bu eğitimleri düzenlemeyi sürdürecek. Bu nedenle şansınızı diğer eğitimlerde denemelisiniz” dedi.

Güven Barış Yüksel, Çanakkale’ye misafiri olarak davet ettiği Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Birliği (ATİAD) Başkanı Prof. Dr. Recep Keskin’i girişimci adaylarına kısa bir konuşma yapması için kürsüye davet etti. ATİAD Başkanı Prof. Dr. Keskin de, girişimciliğin birinci şartının sürekli yeni pazarlar arayıp, müşteri ağını genişletmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Yurtdışı pazarlar ve ihracat, kurmuş olduğunuz şirketlerin devamı için çok önemli. Sürekli olarak yurtdışı imkanlarını araştırın. Almanya’da 3.2 milyon girişimci var. Alman pazarına her zaman ihracat yapabilirsiniz. Sizlere en önemli tavsiyem, 300-400 Euro’yu cebinize koyun, Almanya’da Cebitt Fuarı’na gidin ve teknolojide ne gibi yenilikler yapıyorlar onu görün.”

ATİAD Başkanı Prof. Dr. Keskin, girişimciliğin ikinci şartını ise, “Eğitim, eğitim, eğitim. En güzel yatırım eğitimdir” diyerek açıkladı.

Konuşmaların ardından Çanakkale 1. Noter Vekili Elif Irmak’ın başvuru yapan 117 kişinin tek tek ismini okumasından sonra kuraya geçildi. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel ve Elif Irmak’ın çektiği kura sonucunda 24 asil ve 10 yedek katılımcı belirlendi.

Çanakkale 1. Noteri huzurunda çekilen kura sonucunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin onikinci dönemine katılacak 25 asil ve 10 yedek kişi şöyle:

ASİL TALİHLİLER
Alev Eği, Ali Deniz Uzun, Aslıhan Temel, Aynur Mutlu, Ayşe Gül Ortan, Bilgin Uludağ, Ceylan Akdoğan, Erdem Kaplan, Hasan Demirkıran, Hasan Özdemir, Hürmüz Eda Şener, Kemal Çağlar Kemaloğlu, Mehmet Coşar, Nejla Uydaş, Nilgün Cinkiz, Sabriye Cavidan Usta, Sedat Usta, Semra Özeren, Serhat Tekne, Süleyman Dinç, Zuhal Coşkun, Ömer Albayrak, Özlem Toprakyaran, Şengül Özdemir, Mücahit Şamil Günaydın.

YEDEK
Ayşenur Güler, Fadime Soyal, Fatih Pehlivanoğlu, Gonca Özelmas, Kadriye Şahin, Melih Bağlı, Mustafa Ülkü, Nezaket Kılıç, Ümmüsün Aykaç, Şule Cengiz.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir