Çanakkale İçinde

Dünya Tiyatrolar Günü Etkinliklerinde Çocuklar Unutulmadı

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü ortaklığı ile 22 – 29 Mart tarihleri arasında devam edecek olan Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlilerinde “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı oyun, çocuklarla buluştu.

24 Mart 2015 Salı günü ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde, Tiyatro Kare tarafından sahnelenen oyun, 11:00 ve 13:00 olmak üzere iki seans oynadı. Çocukların büyük ilgi gösterdiği ve kahkahalarla izlediği Bir Dostluk Hikâyesi, ev köpeği Goody ve sokak kedisi Sarman’ın hikâyesini anlatıyor.

Goody, Kaan ve Kaan’ın Annesi Sibel Teyze ile yaşamaktadır. Çok şanslı bir köpektir çünkü Kaan ve Sibel Teyze onu çok severler. Bir gün parka gittiklerinde bir sokak kedisi ile karşılaşırlar. Kaan ve Sibel Teyze bu kediyi çok sever ve ona her gün mama getirmeye başlar. Kaan’ın Sarman adını verdiği kedi, Goody’e çok özenir, çünkü onu çok seven ve düşünen bir ailesi vardır. Goody ve Sarman başta birbirlerini kıskansa da kısa sürede dost olurlar.

Hayvanların özellikle de dışarıda yaşayanların, bizim ilgimize ne kadar çok ihtiyaçları olduğunu işleyen oyun, onlara nasıl davranılması gerektiğini ve dostluğun ne kadar önemli olduğunu, şarkılar ve danslar eşliğinde anlattı.

[canakkale.bel.tr]