Eğitim-iş Çanakkale Valisini Göreve Çağırdı

24 Haziran 2015

Eğitim iş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’e görev çağrısında bulundu.

Çanakkale Eğitim-İş şubesinden yapılan açıklama:

“Çanakkale Milli Eğitimi gerici bir kuşatma ile çevrelerken, kamu otoritesi sadece seyrediyor. Daha önce Çanakkale Savaşlarının 100. Yıl etkinlikleri kapsamında İÇDAŞ Kongre salonunda lise öğrencilerine Ensar Vakfı’nın tanıtımı yapılmış, Mavi Marmara olayı öğrencilere özendirilerek sunulan videolarla anlatılmıştı. Bu duruma öğrenciler ve öğretmenler tepki göstererek salonu terk etmişlerdi.
Eğitim İş olarak sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat ile yaptığımız görüşmelerde “Bu memleketi size bırakmayız.” diyerek ironik bir savunmaya geçen İbrahim Fırat yeni imzaladığı onay yazılarıyla dini derneklere ve vakıfların Milli Eğitimin kurumsal yapısına ve eğitime müdahale etmesine izin vermektedir.
Hayrat Vakfı gibi, bazı vakıfların liselerde seçmeli Osmanlıca dersini tanıtacağız talebiyle lise öğrencilerine, Atatürk’ü, Cumhuriyet’i ve Cumhuriyetin değerlerini karalayarak Hilafeti öven, seçmeli Osmanlıca dersi yerine, siyasi propaganda yapmaları ve kendilerine karşı çıkan öğretmenlere inceleme ve soruşturmalar açtırmaları pedagojik açıdan bir vahim durumdur.
Bu vakıflara bu izinleri kimler ne amaçla vermiştir. Bu vakıfların okullardaki faaliyetlerini kimler denetlemektedir. Her önüne gelen yolgeçen hanı gibi kamu okullarında istediği faaliyeti yapabilir mi?
Yine İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat’ın imzalı onay yazı ile Çanakkale’deki İmam Hatip Okullarının kamu personeli öğretmenleri ile diğer okullardaki din dersi öğretmenlerini dönem sonu seminer çalışmaları için İlim Yayma Cemiyeti’nde toplanmasına karar verilmiştir.
İbrahim Fırat’ın memleket sevdası cemiyetleri aşmış görünüyor. Tutabilene aşk olsun…
Bu konu ulusal basında yer alınca, tepkilere neden olmuş, buna karşılık seminer çalışmaları bu kez Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne alınmıştır.
22 Haziran 2014 tarihindeki seminer çalışmalarında öğretmenlere ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdullah Akın tarafından siyasi içerikli, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine karşı aşağılayıcı, küçük düşürücü ifadeler kullanılmış, yine hilafeti öven propagandalar yapılmıştır. Bir grup duyarlı öğretmen siyasi propaganda içerikli bu sunumlardan rahatsız olunca salonu terk etmişlerdir.
Bazı zihniyetler kamu okullarını, kamu personeli öğretmenlerini, öğrencileri ve kamu kaynaklarını kendi babalarının malıymış gibi dini dernek ve vakıflara sunmaya devam etmektedir.
Kamu otoritesini temsil eden Çanakkale Valisi ve Çocuk Sanat Bianeli’ni öğrencilerin ziyaretlerine pedagojik olarak uygun bulmayan İl Milli Eğitim Müdürü neden sessiz anlamış değiliz.
Bu uygulamaları eğitim pedagojisinin neresine koyabilirsiniz. İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat kamu personeli mi yoksa dini dernek ve vakıfların personeli mi? Bu ülke sevdalısı zatın maaşını kim ödüyor? İlim Yayma Cemiyeti mi yoksa bu devlet mi… Kamu yararı bunun neresindedir?
Eğitim İş olarak Çanakkale Valisini ve İl Milli Eğitim Müdürünü göreve çağırıyoruz. Bu yapılan uygulamaları ve içeriklerini inceletip soruşturunuz.
Çanakkale’de eğitim sorunlarını çözmek istiyorsanız bir yıldır veli ve öğrencilerin hasretle, özlemle beklediği yıkılan, Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu’nun Turgut Reis Ortaokulu’nun ve Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu’nun inşaatlarını bir an önce başlayıp bitiriniz. Daha temelleri atılmayan bu okullar yüzünden öğrenci ve veliler mağdur durumundalar.
Eğer Çanakkale’deki eğitim başarısını ve kalitesini arttırmak istiyorsanız dini dernek ve vakıfları kamu okullarından ve öğrencilerden uzak tutunuz. Eğitimin dinselleştirilmesine izin vermeyiniz. Eğitim İş olarak, eğitimin Çanakkale’de düşürüldüğü duruma ilişkin kamu otoritesini göreve çağırıyoruz.”

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir