Çanakkale İçinde

Gelibolu Altın Sardalya Festivali, Sunay Akın’ı Ağırladı

Gelibolu Belediyesi, 19. Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali’nin kültürel etkinlikler bölümünde gösteri ve söyleşisi ile unutulmaz anlar yaşatan Sunay Akın’ı ağırladı.

Gelibolu Değişim Derneği’nin katkılarıyla festivalin onur konuğu olan şair, yazar, gazeteci, tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programında kendisini izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşların programı izleyebilmek için kapıları zorladığı yoğun katılımlı etkinlikte Akın, katılımcıları hem güldürdü, hem de düşündürdü.

Meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götüren Sunay Akın, insanın yetişmişliğinin ölçüsünün edinilmiş kültür birikiminde aranması gerektiğini vurguladı. Türkiye’deki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını gösterir örnekler sunan Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların, savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğine dikkat çekti.

Sunay Akın, yoğun ilgi ve alkışlar eşliğinde sürdürdüğü programında geleceğin Türkiyesi’nin yaratıcı evlatlarının ‘Kurtlar Vadisi’nde değil ‘Kitap Kurtlarının’ kendilerini yetiştirmişliklerinde görüleceğine de vurgu yaptı.

Program bitiminde Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Sunay Akın’a teşekkür belgesi ve plaket sundu.

[gelibolu.bel.tr]