Çanakkale İçinde

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yönetimi Bayramiç’te Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce aylık olarak yapılan koordinasyon ve değerlendirme toplantısı İl Müdürü Mustafa Akkuş’un başkanlığında, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin katılımıyla Bayramiç’te yapıldı.

24 Eylül 2013 tarihinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Mustafa Akkuş “Aylık olarak yapılan bu toplantılarla kurumsal bütünleşme sağlanmakta, müdürlüğümüz bünyesinde yapılan işlerde birliktelik oluşturulmakta, yorum farklılıkları ortadan kaldırılmakta, her hangi bir ilçemizde uygulanan örnek faaliyet varsa bu diğer İlçe Müdürlükleri ile paylaşılmakta yeni katkılar ve geleceğe dair hedeflerimizi belirliyoruz. İlçelerimize bir heyecan ve canlılık kazandırılmaktadır. Ayrıca etkinlik ve faaliyetlerimizin İlçe Müdürlüklerimizde yapılması ile İlçe Müdürümüz ve personeli deneyim kazanmaktadır. Bu toplantılar ilimizin tarımsal faaliyetlerinin gelişiminde önemli bir yer tutmuştur. Bu toplantılarla hizmette birliktelik, anlayışta birliktelik ve uygulamalarda birliktelik sağlanmaktadır” dedi.

Toplantıda Torba Kanunun Tarımsal Desteklerle ilgili hususlarda birlikteliği sağlamak, Resmi Veteriner Hekimleri Muayene açmaları konusu, Mera ıslah çalışmaları, Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketleri ve bununla ilgili alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, İl ve İlçe Müdürlerince oluşturulan kontrol ekipleri tam gün mesai yaparak, Çanakkale Boğazı’nın her iki yanındaki oluşturulan geçiş noktalarında, Kurban Bayramına kadar denetimlerini sürdürecekleri belirtildi. Ayrıca toplantıda Hayvan Hastalıkları ve Aşılama işlemleri, tarım alet- makine desteği ile ilgili kontrol işlemleri hususları görüşüldü.

Şube Müdürlerinin konuları ile ilgili uygulamalar hakkında İlçe Müdürlerini bilgilendirdiği toplantı daha sonra Bayramiç’in tarımsal potansiyeli ile mevcut uygulamaları ve ilçede uygulanabilecek projeler değerlendirilerek soan erdi.

Toplantıdan sonra Ağaçköy’de bulunan Bodur Elma İşletmesi, Çırpılar Köyü’nde bulunan Soğuk Hava Deposu ziyaret edilerek, Evciler Köyü’nde de EKÜY Projesi kapsamında sertifika dağıtım töreni yapıldı.