Gökçeada’da Tartışmalı Veda Yemeği

26 Ağustos 2013

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine tayin olan Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek için 16 Ağustos akşamı, Gökçeada’nın balkonu olarak bilinen Bademli Köyü’nde SİT alanına yapıldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla Gökçeada Belediyesi tarafından mühürlenen Masi Otel’de düzenlenen veda yemeği tartışma konusu oldu. Gökçeada Belediyesi antetli ve üzerinde “Kaymakamımız Sayın Kamuran Taşbilek’in ilçemizden tayin ile ayrılışı nedeni ile düzenlemiş olduğumuz ‘Veda Yemeğine’ katılımınızdan onur duyarım” yazılı davetiyede Belediye Başkanı Yücel Atalay’ın imzası bulunuyor.

Radikal Gazetesi’nden Ömer Erbil’in haberinde “Ben belediye başkanıyım, nereye davet ederlerse giderim. Yemeği ben organize etmedim. Oteli mühürlediğimiz doğru. Hukuki açıdan bildiğim Danıştay aşamasında olduğu. Otel sahipleri ile aram iyi değil, neler yaptıklarını da bilmiyorum. Kaymakam Bey’e veda yemeği olduğu için gidip katıldım.” sözleriyle Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay’ın yemek organizasyonuyla ilgili açıklamasına yer verilirken; Doğan Haber Ajansı’nın haberinde ise Başkan Atalay’ın “Bizim buralarda üst düzey bir yönetici tayin olduğunda onun onuruna veda yemeği verilir. Kaymakamımızın tayini çıkınca belediye başkanı olarak ben de veda yemeği düzenledim. Kalabalık bir uğurlama olacağı için de İlçede 250 kişi kapasiteli restoranı bulunan tek tesis olan Masi Hotel’i tercih ettik. Bir geleneği yerine getirmiş olduk. Otelle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargının vereceği karara göre biz de üzerimize düşeni yaparız.” açıklaması yer buldu.

“Başkan Alenen Suç İşliyor”
Gökçeada Gönüllüleri Derneği ise Masi Otel’de gerçekleştirilen yemek organizasyonuna tepki göstererek “Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Gökçeada Kaymakamı’na veda yemeğini mahkeme kararları, mühürlemeyi ve koruma kurulunun aldığı kararları hiçe sayarak Masi Otel’de düzenledi. Yemeğe kaymakam, mal müdürü, köy muhtarı gibi kamu görevlilerinin de katılmasını sağladı. İnşai ve fiziki uygulamaların dahi yasaklandığı, inşaat ruhsatının mahkemece iptal edildiği, sit bölgesi içinde olduğu mahkemece kabul edilen, defalarca mühürlenen, ÇED raporu ile kat ve alan fazlalıkları olduğu, deprem yönetmeliklerine göre kolon-kiriş kesitlerinin uygunsuzluğu tespit edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm tesis belgesi verilmeyen bu binanın müşteri kabul ederek hizmete açıldığı ve Gökçeada Belediyesi’nin bu durumu destekleyerek, hiçbir müdahalede bulunmadığı gibi bir de yasal olmayan bu alanda yemek düzenlemesi kabul edilemez bir durumdur, başkan alenen suç işliyor.” açıklamasında bulundu.

“Dileyen Herkes Bu Otelde Konaklayabilir veya Yemek Verebilir”
Masi Hotel’in sahibi Fazlı Yıldırım ise, otelinin iskan ve işletme ruhsatı bulunduğunu ve faal durumda olduğunu belirtip, “Dileyen herkes bu otelde konaklayabilir veya yemek verebilir. Bundan daha doğal bir durum olamaz. Otelle ilgili iddialara gelince, yapımı sırasında bazı işlemler hatalı bulunarak mühürleme yapılmıştı. Biz de plan tadilatı yaparak ve eksikleri tamamlayarak durumu düzeltme yoluna gittik. Olay bundan ibaret. Danıştay’daki davamız otelin kendisiyle ilgili değil. Arazinin SİT alanı olduğu yönünde şikayetler oldu. Mahkeme sürecinde ben de arazinin SİT alanı olmadığı yönünde itirazda bulundum. Şimdi Danıştay’ın vereceği kararı bekliyoruz” dedi.

[Kaynak: radikal.com.tr & haberler.com]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir