Gönül Elçileri Projesi Bozcaada’da Tanıtıldı

17 Nisan 2013

Çanakkale Merkez ve İlçelerinde Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna öncülüğünde devam eden Gönül Elçileri tanıtımı Bozcaada ilçesinde devam etti.

Tanıtıma Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ve eşi, Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ersin Fırat ve eşi, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve eşi, Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ve eşi, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ali Ustabaş, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Güngör Azim Tuna burada yaptığı konuşmada; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ tanıtım toplantısına hoş geldiniz. “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”, toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Gönüllülük; Gelenektir, Güncelliktir, Gelecektir? Köklü ve tarihi geleneklerden doğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ve en eski ifade şekillerinden birisidir. Gönüllü olmakla, bireyler, içinde yaşadıkları topluma daha aktif olarak katılmakta ve diğerleri için önemli olduklarını hissetme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu ihtiyacın özünde; kişiler arası ilişkilerin olumlu ve yapıcı bir hal alması ve buna bağlı olarak kişilerin ve dolayısıyla toplumların refahını arttırma isteği bulunmaktadır. Gönüllülüğün olduğu yerde olumlu ve yapıcı iletişim nedeniyle sosyal bağlılık ve güven duyguları pekişmektedir. Gönül Elçiliği; insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplardır. Gönül Elçiliği ifadesinin derinliği, yapılan işin içinde, akıl, düşünce, deneyim, beceri ve profesyonel uzmanlıklar kadar inanç, değerler ve insan sevgisinin bulunmasından gelmektedir. Her birimizin farklı alanlarda farklı konularda yapabileceği bilgi ve becerisi vardır. Bir kişinin hayatına dokunarak, bireyin toplumla bütünleşmesini sağlamak, yardıma ihtiyacı olan kişiler ile hizmetlerin buluşmasını sağlama noktasında Gelibolu Halkını ‘Gönül Elçisi’ olmaya davet ediyorum. Gönül Elçisi başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Bu sebeple; Bugün siz de insanlık için bir şey yapın, Gönül Elçisi olun diyorum” dedi.

Törenin ardından ilçede yeni açılan Buz Üretim Ünitesini ziyaret eden Vali Tuna, sonrasında Halk Eğitim Müdürlüğü’nün açmış olduğu yemek ve seramik kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerden bilgi aldı. Tarihi çınar altında ada halkıyla görüşüp, sohbet eden Vali Tuna temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

[canakkale.gov.tr]

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir