Hüseyin Terzioğlu, Mezarında Ters Dönüyor!

25 Ekim 2015

Vefatı öncesinde 1971’de tüm mal varlığını Çanakkale’de kurulacak bir üniversiteye ve yetim çocuklara bağışlayan Hüseyin Akif Terzioğlu, kendi adına kurulan Şefkat Yuvası Vakfı’nın sadece Çanakkale’de bir üniversitenin kurulması, desteklenmesi ve yetim çocuklara destek olunması konularında ilelebet çalışmasını vurgulamıştı.

Fakat bu yıl Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı’nın, 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi için burs başvurusunda bulunan yeni kişilere burs verilmediği iddia ediliyor. Resmi internet sitelerinden yapılan duyuruda ise, ” 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi için hali hazırda vakfımızdan burs almakta olan tüm öğrencilerimizin burs başvuruları 01 Eylül 2015 – 30 Eylül 2015 tarihleri arasında vakıf büromuzda gerçekleştirilecek olup, öğrencilerimiz Vakıf Burs Şartnamesine göre başvuru için gerekli belgelerini süresi içinde vakıf öğrenci işleri sorumlusuna, yarım kapak dosya ile birlikte eksiksiz olarak teslim etmek zorundadır” ifadelerine yer verildi.

Son Bir Yılda Ne Değişti?

2014 – 2015 Öğretim Yılında Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfından burs almaya hak kazanan hali hazırda bulunan öğrenciler ile İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite bursiyer öğrencilerinin duyurusu 18 Ekim 2014 tarihinde yapılmıştı. Bu yıl farklı bir karar alarak sadece eski bursiyerlere çağrıda bulunan vakıf hakkında, Çanakkale Valisi Hamza Erkal geçtiğimiz günlerde çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve vakfı yakından takip edeceklerini vurgulamıştı.

Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı Neden Kuruldu? Ne Oldu?

Hüseyin Akif Terzioğlu’nun adına kurulmuştur ve Vakıf Senedi’ne göre ana gayesi Çanakkale’de bir üniversitenin kurulması ve desteklenmesi ve yetim çocuklara destek olunmasıdır. Vakfı vakfeden Hüseyin Akif Terzioğlu’nun Çanakkale ilinde çok sayıda arazileri vardı ve bu arazileri gelecekte klurulacak bir yüksekokul veya üniversite için 1971 yılında vasiyetiyle vakfetti. Vakıf işlemlerini avukatı ve dostu Recep Kemahlı gerçekleştirdi. Vakfın dayandığı vasiyetname 31 Temmuz 1971 tarihlidir ve hem Türkçe, hem de eski harflerle ve kendi el yazısı iledir. Vefatından sonra Vakıfnamenin pek çok maddeleri bazen de amacından ayrılarak değiştirilmiştir. Hüseyin Akif Terzioğlu vakfettiği arazilerde eğitim kurumları görmek istemesine ve gelirin eğitim kurumları ile yetimlere verilmesini vasiyet etmesine rağmen bugün Çanakkale’de bu arazilerin önemli bir kısmında ticari kuruluşlar bulunmaktadır. Vakıf gelirlerinin 2013 yılı için 30 milyon lirayı aştığı tahmin edilmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) bugün bir binası da (Tıp Fakültesi Dekanlığı) bu araziler üzerinde kuruludur. Ayrıca ÇOMÜ Yerleşkesi’nin bir kısmı yine Terzioğlu’ndan kalma araziler üzerindedir.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir