İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ikinci yılında

15 Ağustos 2018

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla Ashoka ortaklığında düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvurular başladı. Söz konusu ödül programına 21 Eylül 2018’e kadar www.ibrahimbodurodulleri.com adresinden başvuru yapılabilecek.

Kale Grubu’nun, 2016 tarihinde vefat eden Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. (h.c) İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla, dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı Ashoka ortaklığında bu yıl ikincisini düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvurular açıldı. Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerinin ödüllendirileceği programa başvurular 21 Eylül 2018 tarihine kadar www.ibrahimbodurodulleri.com adresinden yapılabilecek.

İkinci yılında “hayata değer” temasıyla kurgulanan ve daha iyi bir gelecek için değer bilmek kadar değer katmanın da fark yaratacağına işaret eden programa üç kategoride başvurmak mümkün. Her bir kategori için ödül miktarı 50.000 TL’dir.
Erken Aşama: Belirli bir bölgede pilot uygulaması bulunan ve yarattığı sosyal etkinin yaygınlaşma potansiyeli bulunan sosyal girişimciler başvurabilir.
İleri Aşama: Geniş bir bölgede uygulaması bulunan ve faaliyet gösterdiği alanda sosyal sorunun çözümü için geniş çaplı bir değer önerisi sunan sosyal girişimcilerin başvuruları bekleniyor.
İş birliği Ödülü: Sosyal etkiyi artırmak amacıyla iki kurum arasında geliştirilen iş birliği projelerine ilişkin başvuruların alındığı bu kategori, bu yıl ilk kez açıldı ve ilk olma özelliğini taşıyor.

Ödül programı için 13 Ağustos’ta başlayan başvuru süreci 21 Eylül’e kadar devam edecek. Seçici Kurul değerlendirmesinin 31 Ekim’de tamamlanmasının ardından, kazananlar 4 Aralık’ta düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak. Geçen yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen yüzlerce başvuru alan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları otizmli çocuklar için ücretsiz eğitim sağlayan Otsimo, öğretmen değişimiyle köy okullarında nitelik artışı ve fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan KODA ve internet alışverişlerinde küsuratların bağışıyla STK’lara önemli bir kaynak yaratmayı hedeflemişti.

“Amacımız sosyal girişimcilik ekosistemini büyütmek”

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, İbrahim Bodur’un tek başına bir kalkınma modeli ve etkili bir girişim modeli olmasının yanı sıra Anadolu’da kalkınmanın önünü açan bir vizyoner ve yerel değerleri küresel vizyonuyla harmanlayan cesur bir girişimci olduğunun altını çizerken, projeyle ilgili yaklaşımlarını şöyle özetledi: “Tüm hayatı boyunca insanı merkeze alan anlayışından hiç ödün vermeyen İbrahim Bodur’un izinde ilerlerken, yolculuğumuzu onun ilkeleri ışığında devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bu nedenle, sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek ve yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla başlattığımız İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü bizim için çok kıymetli. Bu gönül projesini ilerletmek ve büyütmek de en büyük isteğimiz” dedi.

Proje ortağı Ashoka’nın Türkiye Direktörü Zeynep Meydanoğlu ise sosyal girişimcilerin Türkiye’de ve dünyada, eğitim, sağlık, çevre, insan hakları gibi birçok faklı alanda topluluklar üzerinde fark yarattıklarını vurgulayarak, “Ashoka Türkiye olarak dünyanın 92 ülkesinde 3.500’den fazla sosyal girişimciyle yakından çalışıyor, etkilerini artırmaları için onları destek ağlarıyla buluşturuyoruz. Kale Grubu ortaklığıyla bu sene ikincisini düzenlediğimiz İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile Türkiye’nin sosyal girişimlerini daha bilinir hale getirmeyi, işlerinin sürekliliğini sağlamayı ve sosyal etkilerini artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesinde, sistematik etkiyi hedefleyen sosyal girişimcilerle tanıştığımız için heyecanlıyız“ dedi.

Katılım için: http://ibrahimbodurodulleri.com/
Önemli bir sosyal sorunu çözmek için yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış, başarılı bir proje geliştirmiş ve büyüme potansiyeli gösteren tüm sosyal girişimcilerin katılabileceği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için adaylar, katılım koşulları ve tüm detayları http://ibrahimbodurodulleri.com/ adresinden öğrenebilirler.

İbrahim Bodur kimdir?
2016 yılında aramızdan ayrılan Kale Grubu’nun Kurucusu İbrahim Bodur, henüz 27 yaşındayken 900 nüfuslu Çan’da adım attığı iş hayatı boyunca pek çok ilklere imza attı. Kurmuş olduğu 17 şirketin çatısı altındaki 5 binden fazla çalışanın geleceği için soluk almaksızın çalıştı; “sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” inancıyla doğduğu topraklara hizmet etmeyi bir gün bile bırakmadı. İbrahim Bodur, yalnızca ekonomiyi değil, sosyal ve kültürel hayatı da renklendirmeyi, sosyal refah ve eğitim seviyesini yükseltmeyi görev bildi.

Sanayiyi iş gücünün ayağına götüren İbrahim Bodur, Çanakkale’den Mardin’e; Erzurum’dan Isparta’ya Anadolu’nun birçok kentine yatırım yaparak yerel kalkınmanın öncülerinden biri oldu. Yaşadığı toprakların ve birlikte çalıştığı insanların değerini bilmekle yetinmeyen; onlara değer katmayı düstur edinen İbrahim Bodur Çekoslovakya Devlet Nişanı’ndan “Cavaliere del Lavoro” İtalyan Devlet Nişanı’na, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ndan Uluslararası Aldo Villa ödülüne dünyanın dört bir yanında pek çok ödüle layık görüldü.

Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın da kurucusu olan Dr. (h.c.) İbrahim Bodur, küresel vizyonu, cesareti ve hayırseverliğiyle bugün halen binlerce tohumun filizlenmesi için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

İbrahim Bodur, önce “insan”, önce “sosyal doku” diyerek insanların hayatına dokunmayı, insanı ve insanın mutluluğunu tüm işlerinde temel almış Türkiye’nin değişim öncülerinden biri. Kale Grubu da bu mirası ve kurucu değerleri doğrultusunda “insan”ı her zaman yaptığı işin merkezine koyuyor, İbrahim Bodur’un hayatları iyileştirmeyi her şeyden önde tutan anlayışını da “tasarım” ve “teknoloji” unsurlarını önde tutarak devam ettiriyor. Bu nedenle de sosyal girişimciliğe ayrı bir önem veriyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir