Çanakkale İçinde

İÇDAŞ, Karabiga Mustafa Kemal Ortaokuluna Bahçesinde Kapalı Spor Salonu İnşa Etti

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında namağlup şekilde Türkiye Okullar Arası Basketbol Şampiyonu olan Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu Kız Basketbol takımı spor salonuna kavuştu. İÇDAŞ, Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesinde kapalı spor salonu inşa etti.

12 Mart Çarşamba günü yapılan açılış töreni, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Karabiga Belediye Başkanı; Biga ve Çanakkale’den eğitim ve spor camiasından bürokratlar, STK ve siyasi parti temsilcileri ile Karabiga halkının yoğun katılımında gerçekleşti. Karabigalı öğrencilerin yerel folklor gösterisinin ardından söz alan Bülend Engin konuşmasında; “Vatanımın geleceği olan çok kıymetli gençlerimiz çalışmaları ve başarıları ile topluma bakın biz buradayız dediler. Bizler de işimiz olan üretmek adına ve üreten olarak sizlere olan vazifemizi ve gereğini yapmaya talip olduğumuzu arz ettik. Sizlere, Sayın Valime, Kaymakamım ve Milli Eğitim Müdürüme bize bu onuru yaşattıkları için teşekkürlerimi arz ederim. Gençlerimiz güçlü olsun ki vatan sağ olsun, ecdadım var olsun” dedi.

Törende konuşan Biga Kaymakamı Fatih Genel İÇDAŞ’ın; ülkemiz ekonomisine katkısı yanında, bölgemiz taleplerine ve spora olan duyarlılığının takdire şayan olduğu belirtti. Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da yaptıkları konuşmalarda Karabigalı minik kızların Türkiye Şampiyonu olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederlerken, İÇDAŞ ailesine Çanakkale’ye kazandırdıkları eserlere bir yenisini katmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

150 kişilik tribüne, 2 soyunma odasına ve 700 m2 alana sahip kapalı spor salonunun açılışı yapılmasının ardından, minik şampiyonlar kendi salonlarında, kendi seyircileri eşliğinde ilk resmi maçlarını oynadılar. Beldelerinde ilk kez bir kapalı salonda kendi çocuklarını ve torunlarını seyreden Karabigalılar, minik şampiyonlara karşılaşma boyunca coşkulu alkışlarla destek verdiler. Karşılaşmayı davetliler ve halkla birlikte bir süre izleyen Vali Çınar ve beraberindeki heyet salondan ayrılırken sporcuları kutlayarak başarılarının devamını diledi.

İÇDAŞ’ın sponsor olduğu Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu Kız Basketbol takımı kendilerine ait Kapalı Spor Salonlarında, kendi seyircileri önünde Çanakkale Belediyespor karşısında 69-26 gibi farklı bir galibiyet elde ederken, minik şampiyonların sevinci İÇDAŞ’a verilen en anlamlı hediye oldu.