İŞKUR, KOSGEB ve Ticaret Borsası’nın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başladı

12 Haziran 2014

Çanakkale Ticaret Borsası, İŞKUR İl Müdürlüğü KOSGEB Çanakkale Müdürlüğünün birlikte düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. 10 gün sürecek olan bu eğitimin sonunda işyeri açmak isteyen, yeni bir iş konusunda faaliyet gösterecek olan girişimciler KOSGEB Müdürlüğüne çalışmaları, yatırımları ve girişimleriyle ilgili bir proje sunarak hibe desteği alabilecekler.

Eğitimlerin başlaması ile ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Salamon Halyo bir basın açıklaması yaptı. Halyo “Girişimcilik eğitimlerimiz geleneksel hale geldi. Bu bizim 6. etabımız. Her etapta yaklaşık 30 Çanakkaleli girişimcimize eğitim ve destek sağlamaya çalışıyoruz. Eğitimlerimize büyük bir ilgi var. Borsa olarak girişimcilik eğitimleriyle ilimize, yatırımcılara, iş kurmak isteyenlere KOSGEB desteği almak isteyenlere aracılık ediyoruz, tesislerimizi, salonumuzu ve imkanlarımızı sunuyoruz” dedi.

Borsa Başkan Yardımcısı Salamon Halyo açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu defaki eğitimlerde farklı bir yol çizdik. BORSA-İŞKUR-KOSGEB Ortak Girişimini oluşturduk. Konsorsiyum olarak hareket ettik. KOSGEB’in tecrübeleri, destekleri ve proje çalışmalarını, İŞKUR’un iş arayanlara ilişkin birikim ve çalışmalarını Borsamızın piyasa tecrübeleri ve imkânları ile birleştirerek çok güzel bir birliktelik örneği ortaya çıkardık. İlimiz ve girişimcilerimiz için çok geniş kapsamlı bir sinerji ortaya koyduk.
10 Haziranda başlayan girişimcilik eğitimlerimizin ilk dersinde İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, KOSGEB Çanakkale Müdürü Erdoğan Yüksel girişimcilerimize ilk dersi verdiler. Kurumlarını, desteklerini, çalışmalarını ve projelerini anlattılar
İŞKUR Müdürümüz kurumunun iş arayanlara desteklerini, faaliyetlerini, iş bulma çalışmalarıni iş yeri eğitimleri, kalifiye eleman bulma konusundaki destekleri hakkında girişimcilerimize bilgi verdiler. Malumunuz İŞKUR son yıllarda faaliyet alanını genişletti ve kurumun kapasitesinde önemli bir artış sağlandı. KOSGEB Müdürümüz ise iş kurmak ve iş yeri açmak isteyenlere vermiş oldukları destekleri anlattı. Desteklerin miktarları, girişimcilik ve işyeri açmaya ilişkin finansal desteklerin şartlarını izah etti”

KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel de eğitimlerin başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu defa daha geniş kapsamlı bir organizasyon yaptık. Birbiriyle yakın çalışan ama farklı sorumlulukları olan Borsa’yı, İŞKUR’u ve KOSGEB’i buluşturduk. Ben her zaman olduğu gibi ilimizde girişimcilerimize geniş destek veren, eğitimlere ev sahipliği yapan, kolaylık sağlayan Ticaret Borsasına çok teşekkür ediyorum. Yine bu defaki eğitimlerimizde bizlere katılan İŞKUR Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Erdoğan Yüksel açıklamasında “Hibe desteğimiz 3 kalemden oluşuyor. Geri ödemesiz 3.000 TL üst limitli iş kurma giderleri desteği (masrafların karşılanması, erkeklerde yüzde 60, bayanlarda yüzde 70 destek), Geri ödemesiz 15.000TL üst limitli makine, teçhizat, ofis desteği (işe uygun donanımlar, aynı yüzde oranlarında destek), Geri Ödemesiz 12.000TL üst limitli 2 yıl boyunca elektrik, su, internet, personel giderlerine destek (aynı yüzdelik oranda destek) veriliyor. Girişimcilerin özürlü olması halinde belirtilen destek oranlarının yüzde 10 artırılıyor. Ayrıca girişimcilerimiz geri ödemeli 70.000 TL sabit yatırım desteğinden faydalanabiliyorlar” sözlerini kullandı.

İŞKUR İL Müdürü Ali Çalışkan da eğitimlerin başlaması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bizler KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerinde Borsa ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu çalışma kurumumuzun faaliyet alanı ile çok ilgili. Bizler İŞKUR olarak hem girişimciliği, hem işyerlerine eleman temin etmeyi, hem de iş arayanlara iş bulmayı kendimize görev olarak belirledik. İŞKUR olarak biz de çok geniş eğitimler ve destekler veriyoruz. İşyerlerinde iş bulma garantili eğitimler veriyoruz. Başarılı ve geniş kapsamlı bir organizasyon oldu.
Biz bu eğitim için Borsa ile protokol imzaladık. Eğitimler teorik ve sınıf içi atölye çalışmaları şeklinde iki aşamalı olarak yapılacak. Teorik eğitim bölümünde katılımcılara, girişimcilerin bilmesi gereken temel bilgiler öğretilecek, atölye çalışması bölümünde ise katılımcıların kurmak istedikleri işle ilgili iş planı hazırlama çalışmaları yapması sağlanacak. Eğitimlere kurumumuza kayıtlı 18 yaşını tamamlamış olan kişiler katılıyorlar. Eğitime katılanlardan işsiz durumda ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlara günlük 20 TL cep harçlığı ödenecek. Eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifikasını alanlar iş kurmaları halinde KOSGEB desteklerinden faydalanabileceklerdir”
dedi.

Girişimcilik eğitimlerinin başlamasına ilişkin son olarak Salamon Halyo şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Borsa olarak bu girişimcilik eğitimlerinde öncü olduk. Geniş çalışmalar yürüttük. Bu defa ise kendimiz de kurumsal girişimcilik örneği geliştirerek Borsa-Kosgeb-İşkur Konsorsiyumunu oluşturduk. Girişimcilerimize her kurum kendi desteklerini, kendi çalışmalarını ve projelerini anlattılar. Kurumlarının faaliyetlerini tanıttılar.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimizde girişimcilerimize ders veren Barış Göker Hocamıza da burada ayrıca teşekkür ediyorum. Hocamız bundan önceki etaplarımızda olduğu gibi, bu etabımızda da girişimci adaylarımıza tecrübelerini, KOSGEB desteklerini ve proje çalışmalarını anlatacak. Tecrübeli bir eğitimci olan Barış Beyin eğitimlerimize ve girişimcilerimize büyük katkı sağladığını düşünüyorum.
Girişimcilik bir ülkenin dinamizmi. Gelişimi ve büyümesi için çok gerekli bir potansiyel. İstihdam, büyüme, yatırım için çok önemli ve çok ihtiyaç duyulan bir özellik. Gençlerin, kadınların, yenilikçilerin girişimciliği daha önemli ve Borsa olarak bu çalışmalara çok geniş kapsamlı destek veriyoruz. 6. Uygulamalı Girişimcilik etabımıza gelen tüm girişimcilerimize başarılar diliyorum, bizlere destek veren KOSGEB ve İŞKUR yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir