Kepez’i Simgeleyen Heykel Belde Girişine Konuldu

15 Kasım 2011

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde belediye beldenin simgesi olan meyveciliği anlatan sanatsal yapıtı belde girişine yerleştirdi.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Görevlisi Seyhan Boztepe ve ekibinin hazırladığı sanatsal eserin beldenin köy olduğu zamanki girişi olan bölgeye yerleştirildiğini belirterek, “Kepezimizin dününü, bugününü ve değerlerini geleceğe taşıyan sanatsal yapıtları beldemizin uygun yerlerine yerleştiriyoruz. Her şehrin bir simgesi var. Kepez’in de kayısı ve meyveciliği bir simge oldu. Bu yüzden simgemizi anlatan bu yapıtı, beldemizin kurulduğu ilk yerleşim yerinin girişi olan Hamidiye caddemizin başlangıcı ve daha önce dut ağacının bulunduğu yere koymayı uygun gördük. Bu tür eserlere değer vererek geleceğimize dünümüzden bir şeylerin ulaşmasına imkan vermenin ve anlam katmanın hazzı içindeyiz. Kimine göre heykel olan bu eserler anlattıkları ile birer yapıt. İşte bu anlattıklarıyla gelişmekte olan ve Çanakkale’nin gözde beldesi Kepez’imize anlam kattığı inancıyla hayırlı olsun” dedi.

Sanatsal yapıt son rötuşları yapıldıktan sonra geceleri de ışıklandırılacak.

İHA

Yorumlar...
  • Alis Allis
    07/04/2021 07:34

    Kepez'e dışarıdan gelen yabancı birinin gözüyle baktığımda gerek eserin yeri ve gerekse kompozisyon ile ilgili karmaşık duygular içine daldım. Eserin alt kaidesindeki elma çocuklar ifadesi kafa karıştırıyor. Çarpık şehirleşmenin bir yerine öylesine iliştirilmiş gibi duruyor. Malesef bizim kentlerimiz ve kentleşmemiz çok sevimsiz, sanata bakış açımız da bu sevimsizlik içinde çırpınıp duruyor. Kısaca bir garip yerde, bir garip heykel demek istemiyorum emeğe duyduğum saygıdan dolayı.

  • ismail
    15/11/2011 17:30

    bu sanat eseri veya yapıt.... olarak adlandırılan "şey" cağının sanat anlayışıyla alakasını kurmamaktadır. kör gözün parmağına... sanat beni ileriye taşımalı, kimliği ve kültürü de kapsayarak, bu kompozisyonu seyhan hocaya yakıştıramadım... kepez e hiç yakıştıramadım.. sanat tarihçileri ve sanat akademisyenleri bu obje üzerinden kamuoyunda yeni bir tartışma süreci açmalıdır... kamusal alan ve sanat bir yerel iktidarın talebi- isteği ile kötüleştirilemez... her gün geçtiğimiz bu yollar sanat adına dokunulmaz kılınamaz... birde belediye önündeki kavşağın ortasındaki yanar döner objeyi masaya yatırılam... sanat ekibi böylece aynı belediye isteğini 2. defa kamusala alan kirleticisi olarak kullanıyor... bence acımasız eleştiriler kamusala alan ve sanat ilişkisini geliştirecek... merak ediyorum. okumuş yazmış sanat hocaları bu konuda yazp çizecek mi... eğer yapmazlarsa aynı hata ve yanlışa ortak olacaktırlar...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir