Çanakkale İçinde

Kepezli Küçük Balıkçılara Seminer

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde Belediye ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliğinde küçük balıkçılara yönelik seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Ali İşmen, Doç. Dr. Uğur Özekinci, Yrd. Doç. Dr. Uğur Altınağaç, Yrd. Doç. Dr. Özcan Özen, Yrd. Doç. Dr. Adnan Ayaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde küçük balıkçılar av araçlarında seçicilik, yapay resif düzeneklerinin balıkçılığa etkileri, hayalet avcılığın balıkçılığa etkileri ve AB’de balıkçılık yönetim anlayışı konularında slaytlı sunumlarla balıkçılar bilgilendirildi. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk mutan, her işin bilinçli yapılmasının önemli olduğunu belirterek, ?Beldemizin değerli esnafı olan küçük balıkçılarımızın yaptıkları işi daha bilinçli yapması noktasında üniversitemizin değerli hocalarının katkı sunmaları ve bu konuda yardımlarını esirgememelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim hedefimiz her konuda bilinçli toplum oluşturmak. Bu noktada oluşan tüm imkanları paylaşmak için çabalarımız sürecek. Küçük balıkçılarımızın gösterdiği duyarlılığı belde halkımınızın da diğer konularda göstermesi bizi daha da mutlu ediyor” dedi.

Küçük Balıkçıları Koruma Derneği Başkanı Tuncay Özel ise yaptığı konuşmada sivil toplum örgütleri olarak bilinçli hareket etmenin önemine değinerek, ?Bu konudaki çalışmalarımızı belediyemizle ortaklaşa sürdürmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin konularında uzman araştırmacılarının Çanakkale ve Kepez?de küçük balıkçılığının gelişmesi ve ekonomide söz sahibi olması için yaptığı çalışmalarını takdir ediyoruz. Üyelerimizle birlikte her etkinlik ve çalışmada yer alacağız? dedi.
Etkinlik sonunda da Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, seminere katılan öğretim görevlilerine günün anısına plaket verdi.

İHA