Koza Gençlik Derneği’nden Anlamlı Proje: “PEACE 2015”

13 Ocak 2015

Çanakkale Koza Gençlik Derneği, Çanakkale’nin 100. yılını kutladığı bu yıl için kentte barış rüzgarları estirecek.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği Şubat 2010’da Çanakkaleli gençler tarafından kurulan, yerelde ve uluslararası anlamda çalışmalar gerçekleştiren ve bu çalışmalar ile gençlerin sosyalleşmesini sağlarken aynı zamanda eğlenmeyi ve eğlendirmeyi de ilke edinmiş bir dernektir.

Kurulduğu günden itibaren gençlerin sosyalleşmelerini ve karar alma mekanizmalarında yer almalarını sağlarken, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerle kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Bu anlamda Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı gibi bir çok kurumun hibe programlarından yararlanarak çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Derneğin, Çanakkale’de barış rüzgarları estirecek projesiyle ilgili yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ programı kapsamında 1 ekim 2014 son başvuru tarihinde yapılan proje başvurusunun kabul edildiği ilan edildi.

Projenin konusu şöyle:

Çanakkale, tarihin var olduğu günden itibaren barış’ın önemini kavramış bir coğrafya ve kültüre sahiptir. 1. Dünya Savaşının sadece Gelibolu Cephesinde, 250.000 kişiden fazla Türk askeri şehit olmuş, Avustralya ve Yeni Zelanda (ANZAC) askerlerini bu sayıya dahil ettiğimizde çok daha büyük rakamlara ulaşılmaktadır. Bu nedenle savaşı anmanın ve ders almanın en iyi yolu, barış ve demokrasi kültürünün, geleceğin liderleri olacak gençler arasında yaygınlaştırılması gayesi amaç olarak belirlenmiştir. Projede, 36 katılımcının insan hakları, demokrasi, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü konularında farkındalıklarını artırma çalışmaları yapılacağı, sosyal medya kullanım yeteneklerini geliştirme ve yıl boyunca sürdürülecek online PEACE 2015 kampanyasının tasarımı ve planlaması üzerine çalışmalar yapılacaktır. Yapılacak sosyal medya kampanyalarıyla “Barış” vurgulanacak, Çanakkale şehrinin ve kültürünün tanıtımı yapılacak. Proje de 9 ortak ülke yer alacak ve çalışmalar Türkiye, Ermenistan, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Macaristan, İspanya, Makedonya, Romanya ortaklığında sürdürülecek.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir