Çanakkale İçinde

Kütahya’daki Deprem Çanakkale’de de Hissedildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Çanakkale?den de hissedildi.

Merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesinde 23.19 sıralarında meydana gelen ve büyüklüğünün 5,9 olduğu belirtilen depremi hisseden Çanakkaleliler kendilerini sokaklara atarken, bir süre evlerine giremedi. Yakınları ile cep telefonları ile görüşen vatandaşlar korkulu anlar yaşadı.

Bu arada Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş da telsiz kanalı ile birimleri uyararak deprem sebebiyle dışarıya çıkan vatandaşların olabileceğini belirterek gerekli tedbirin alınmasını istedi.

DEPREME CANLI YAYINDA YAKALANDILAR
Kütahya?nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem Çanakkale?de yayın yapan yerel Ton televizyonunun canlı yayınında hissedildi. Programı sunan TON TV Genel Müdürü vatandaşları sakin olmaya davet etti.

Çanakkale?de yerel yayın yapan TON TV’de Genel Müdür Vedat Sezer ile yorumcu İhsan Sakaltaş’ın sunduğu “Seçim 2011” programının konuğu Bağımsız Milletvekili Adayı Harun Özcan’dı. Canlı yayının sonlarına doğru kapanış konuşmasını yapmaya hazırlanan Ton TV Genel Müdürü Vedat Sezer, 23.15 sıralarında depremin olduğunu fark ederek, “Şuan deprem oluyor. Sallanıyoruz. Umarım şiddetli değildir. Korkmamıza gerek yok. Programın finali biraz sallantılı oldu. Umarım bir yerde bir şey yoktur” dedikten sonra programa kapattı.

Sunucu ile konuğun oldukça heyecanlandığı sarsıntının ardından katılımcılar bir süre dışarıya çıkarak depremin etkisini kaybetmesini bekledi.

İHA