Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!
07 Şubat 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Şubat Pazartesi – 9 Şubat Çarşamba günleri arasında Fırtına beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan “Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!” başlıklı açıklamada 7 Şubat Pazartesi – 9 Şubat Çarşamba günleri arasında Fırtına beklendiği uyarısında bulunularak, Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi, Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 7 Şubat Pazartesi günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Rüzgarın, Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege’de 07.02.2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 08.02.2022 sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyinden başlayarak kuvvetli rüzgarın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği 09.02.2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli, Marmara Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde ve Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir