Marmara Bölgesi’nde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Marmara Bölgesi’nde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
17 Mayıs 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Mayıs Çarşamba – 19 Mayıs Perşembe günleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan “Marmara Bölgesi’nde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” başlıklı açıklamada 18 Mayıs Çarşamba – 19 Mayıs Perşembe günleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 17 Mayıs Salı günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Marmara’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile İstanbul’un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir