Marmara Bölgesi’nde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Marmara Bölgesi’nde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
24 Ağustos 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ağustos Perşembe günü 00:00 – 23:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan “Marmara Bölgesi’nde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” başlıklı açıklamada 25 Ağustos Perşembe günü 00:00 – 23:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 24 Ağustos Çarşamba günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Marmara Bölgesi’nde 25.08.2022 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir