Marmara Bölgesi’nde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Marmara Bölgesi’nde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
30 Ağustos 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Ağustos Çarşamba günü 06:00 – 23:59 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan “Marmara Bölgesi’nde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” başlıklı açıklamada 31 Ağustos Çarşamba günü 06:00 – 23:59 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 30 Ağustos Salı günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

31.08.2022 Çarşamba günü Marmara Bölgesi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne’nin güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların etkisini bölgenin batısında akşam saatlerinde, kuzey ve doğu kesimlerinde gece saatlerinde kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir