Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı
07 Şubat 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Şubat Pazartesi – 10 Şubat Perşembe günleri arasında Fırtına beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 7 Şubat Pazartesi – 10 Şubat Perşembe günleri arasında Fırtına beklendiği uyarısında bulunularak, Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 7 Şubat Pazartesi günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra batısında zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara’da rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra güneyi güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde kuzeyi ile öğle saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege’de rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla genelinde güneybatıdan, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Batı Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan, Çarşamba günü kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir