Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı
10 Aralık 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Aralık Cumartesi – 11 Aralık Pazar günleri arasında Fırtına beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 10 Aralık Cumartesi – 11 Aralık Pazar günleri arasında Fırtına beklendiği uyarısında bulunularak, Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi, Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 10 Aralık Cumartesi günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Rüzgarın; 10.12.2022 Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak 11.12.2022 Pazar günü Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde güney yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın doğusu ve İstanbul’un batısında zaman zaman hamleli olarak tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir