Çanakkale İçinde

Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Nisan Pazartesi günü 00:00 – 18:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 5 Nisan Pazartesi günü 00:00 – 18:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Sel, Yıldırım ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 4 Nisan Pazar günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Marmara Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Bu gece saatlerinden itibaren yarın (05.04.2021) akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Balıkesir ile Bursa çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağısı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr