Çanakkale İçinde

Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Aralık Cuma günü 09:00 – 23:59 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 10 Aralık Cuma günü 09:00 – 23:59 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Sel, Yıldırım ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 9 Aralık Perşembe günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ege Bölgesi’nde 10.12.2021 Cuma günü beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle yerel kuvvetli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa çevreleri ile Balıkesir’in güneyinde kuvvetli ve çok kuvvetli (30-75 kg/m2), Muğla’nın kıyı ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2), yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

www.mgm.gov.tr