Öğrencilere 1154 TL Gelir!

02 Temmuz 2015

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirlikleri ile oluşturulan protokol kapsamında öğrencilere staj yaparken ücret kazanma imkanı sunulacak.

Öğrencilerinin hem çalışıp hem de ücret kazanmasına yönelik olarak oluşturulan “Haydi Gençler İşbaşına” temalı işbaşı eğitim programına yönelik işbirliği toplantısı Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu yetkililerinin de katılımıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senato Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke ile üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan öğrenciler için çok önemli olacak bu projenin öğrencilerin beklentisi ile iş hayatı arasındaki uçurumu kapatma amacıyla oluşturulduğunu söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise İŞKUR’un yaptığı bilgilendirmenin oldukça önemli olduğunu belirterek üniversite olarak “Haydi Gençler İşbaşına” temalı eğitim programına gerekli önemi göstereceklerini ifade etti.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke yaptığı sunumda eğitim programını ayrıntıları hakkında bilgi vererek 15 yaşını dolduran tüm öğrenciler ile işsiz vatandaşların programdan yararlanabileceğini belirtti. İşbaşı eğitim programının en fazla 160 fiili gün olarak, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada en fazla 6 gün uygulanabileceğini ifade etti.

Program Hakkında
Programın gün ve saatlerinin öğrencilerin derslere devam durumunu etkilemeyecek şekilde belirlenebileceğini ifade eden Höke, programa katılan öğrencinin günlük 38,48 TL alacağını, bunun da asgari ücrete denk düşeceğini belirtti. Höke, program esnasında öğrencilerin burs ve öğrenim kredilerinde ise bir kesinti olmayacağını söyleyerek öğrencilerin bu sayede geçici süreli gelir elde etme imkanına sahip olacağını vurguladı.

Höke programın faydalarının şunlar olduğunu söyledi: “Mesleki deneyim ve beceri kazanma, istihdam edilebilirliği kolaylaştırma, tecrübe eksikliğini giderme, program süresince gelir elde etme, zorunlu stajların yapılmasına imkan verme”.

Hangi İşyerlerinde Programa Katılabilirim?
Höke, İŞKUR’a kayıtlı ve en az 2 çalışanı olan bir işyerinde; dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, sanayi ve ticaret odaları, noterler, payının %50 altında olduğu kamu iktisadi teşekküllerinde; kişinin kendisinin belirlediği işyerlerinde ya da üniversite tarafından belirlenen bir işyerinde programa katılanabileceğini ifade etti.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?
Höke, www.iskur.gov.tr adlı web adresinden, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinden, 61 ilçede bulunan Hizmet Merkezlerinden veya ÇOMÜ ÖSEM’deki irtibat noktasından öğrencilerin programa başvurabileceğini de söyledi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir