Çanakkale İçinde

Polisler Çanakkalelileri Bilgilendiriyor

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü?ne bağlı ekipler, halkı tedirgin eden hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme çalışması başlattı.

Türkiye?de son zamanlarda artan hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı harekete geçen Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları ve esnafları il merkezinde tek tek dolaşıp broşür dağıtarak uyardı. Vatandaşın huzuru ve güveni için uğraştıklarını belirten polisler, broşürün içeriğinde evden hırsızlık ile ilgili önerilerin yer aldığını söylediler. Çanakkalelilerin de herhangi bir hırsızlık olayında 155?i arayarak bilgi vermesini isteyen polisler; ?Daire zilini yanlışlıkla bastığını söyleyen şahıslara ana giriş kapısı kesinlikle açılmamalı. Daire giriş kapı anahtarlarının ise kesinlikle kapı üzerinde, paspas altında, ayakkabı içerisinde bulundurulmaması gerekiyor. Evden kısa süreli bile ayrılan vatandaşlarımız daire kapısını mutlaka kilitlemeliler” dedi. Eve gelen dilenci, bohçacı, falcı, pazarlamacı, seyyar satıcı ve tanımadıkları kişilere karşı duyarlı olunmasını da isteyen emniyet birimleri, “Vatandaşlarımızın bu kişileri içeriye almaması konusunda uyarıp, 155 Polis imdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sıcak havalarda 1. ve 2. katların balkon kapıları ve oda camları açık bırakılmaması kosunda vatandaşları uyaran polisler, battaniye ve çarşaf gibi örtülerle eşya taşıyanları görenlerin ise hemen polise bilgi vermelerinin önemini ifade ettiler.

İHA