Sait Faik Hikaye Armağanı’nın 60’ncı Sahibi Çanakkaleli Yazar Oldu

12 Mayıs 2014

Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikaye Armağanı 60’ncı sahibini buldu. Çanakkale doğumlu yazar Mahir Ünsal Eriş, “Olduğu Kadar Güzeldik” adlı kitabıyla ödüle layık görüldü.

Doğan Hızlan’ın Başkanlığı’nda toplanan Jale Parla, Metin Celal, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan Sait Faik Hikaye Armağanı Jürisi, ödül gerekçesini şöyle açıkladı:

“Gündelik yaşamın içindeki sıradan insanın zayıflıklarını ve güçlü yanlarını gerçekçi ve vicdanlı bir dille anlatmaktaki ustalığı nedeniyle, 60. Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı Mahir Ünsal Eriş’in Olduğu Kadar Güzeldik adlı kitabına oy birliğiyle verilmiştir.”

Mahir Ünsal Eriş;
1980 yılında Çanakkale’de doğdu. Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Genç yaşlardan beri çevirmenlik yapan Eriş, çeşitli dillerden çok sayıda kitap, makale ve öyküyü dilimize kazandırmıştır. Öykülerini topladığı “Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde” adlı kitabı ise 2012 yılında İletişim Yayınları’ndan çıktı. İkinci öykü kitabı yine İletişim Yayınları’ndan “Olduğu Kadar Güzeldik” adıyla çıktı. Öykülerinde naifliği ve yalın diliyle dikkat çeken Eriş halen öykü yazma uğraşını çeşitli edebiyat dergilerinde sürdürmektedir. Bunun yanı sıra SoL gazetesindeki “Alan Savunması” adlı köşesinde haftalık futbol yazıları yazdı.

Sait Faik Hikaye Armağanı;
1955’te Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikaye Armağanı, 1964’ten itibaren Darüşşafaka Cemiyetince veriliyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikayeyi seçerek “Sait Faik ve Makbule Abasıyanık Hikaye Mükafatı”nı veriyor.Her yıl yazarın ölüm yıldönümü olan Mayıs ayında verilen Armağanla ilgili olarak 2012’den itibaren Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ile işbirliği yapıyor.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir