Çanakkale İçinde

Sosyal Yaşam Evlerinde Yeni Tüketici Kanunu Bilgilendirmesi

Çanakkale Belediyesi Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evleri katılımcılarına yönelik, yeni yürürlüğe giren tüketici kanununu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Başkanı Ali Rıza Berkit ve Çanakkale Tüketiciyi Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Çelik’in sunumuyla gerçekleşen bilgilendirme toplantıları, Sosyal Yaşam Evi katılımcıları tarafından ilgi ile karşılandı. 28 Kasım 2013’te Resmi Gazete’ de yayınlanan, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun konuşulduğu toplantıda değişikliklerin neler olduğu, tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar tek tek ele alındı ve katılımcılara ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeni yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu ile tüketici işlemi kavramının kapsamı genişletilmiş; ayıplı mallar, ayıplı hizmet, mesafeli sözleşmeler, tüketici kredileri, konut finansmanı sözleşmeleri, devre tatil sözleşmeleri vb. konularda önemli değişiklikler yapılmıştır. Her vatandaşın tüketici olarak haklarının farkında olması mağduriyetin en aza inmesini sağlar. Bu nedenle bilinçli tüketici olmak adına haklarımızı araştırmalı, gerekli durumlarda bu haklardan yararlanmalıyız.”

[canakkale.bel.tr]