Çanakkale İçinde

Sualtında Engel Yok Projesi 3’ncü Dönemine Merhaba Diyor

Anafartalar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda engelli bireyler için düzenlenen ‘Sualtında Engel Yok’ projesi üçüncü yılına dev adımlarla ilerliyor.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nden projeyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çanakkale’ye kazandırdığımız projelerimizden birisi olan Sualtında Engel Yok projesinin 2013 yılından bu yana tek gayesi, engelli bireylerin sportif faaliyetlerle sosyal hayata adaptasyonlarının artırılmasıdır. Geçen süre içinde projenin etki ettiği bireylerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımız her yıl daha da büyüyor ve bizlerde yeni kurum-kuruluşları aramıza katmaya devam ediyoruz. Bu sene ki paydaşlarımızı,bitmek bilmeyen çalışma gayreti ve bütünleştirici yapısıyla ‘Çanakkale Zihinsel Engelliler Derneği’ ve katıldıkları şampiyonalarda aldıkları başarılarla ses getiren ‘Çanakkale Özel Çocuklar Spor Kulübü’ olarak belirledik.
Çalışmalarımızı destekleyen diğer kurumlar ise mobilya sektörünün öncü kuruluşlarından ve sosyal sorumluluk projelerini destekleyen ‘Doğtaş’, engelli bireylerin sporla buluşmasını fiziki açıdan sağlayan ‘Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’, engelli bireylerin özel araçlarla taşınmasına katkıda bulunan ‘Çanakkale Belediyesi’, proje katılımcılarını, ailelerini ve gönüllülerimizi psikolojik anlamda hayatın zorluklarına karşı motive eden ‘Yaşam Sanatı’, proje gönüllülerimizin katılımcılarla buluşmasını sağlayan ‘Çanakkale Sertur Öğrenci Servisi’ ve eğitimler alanlarıyla toplantıların yükünü üstlenen ‘Çanakkale Kent Konseyi’dir.
Havuz çalışmalarının 5 Kasım tarihinde başlayacağı projemiz, Perşembe günü 20:00-22:00 ve Pazar günü 16:00-18:00 saatleri arasında, 15 katılımcı ve 30 gönüllünün katılımıyla Anafartalar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleşecektir.
Bizlere desteğini göstermek isteyen tüm halkımız çalışmalarımıza davetlidir.”