Çanakkale İçinde

Ticaret Odası, TOBB Hizmet Şeref Belgesi Plaket Törenine Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve Oda ve Borsaların meclis ve yönetim kurulu başkanlarının katıldığı iftar yemeğinde bir araya geldi. Ankara’da Birliğin Merkezinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de onur konuğu olarak katıldığı iftar yemeğine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Birliğin yönetim kurulu üyeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve üst düzey bürokratlar katıldı. İftar yemeğinde Çanakkale Ticaret Borsasını Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz temsil etti.

İftar yemeğinin ardından 10 ve 20 yıl süreyle oda ve borsalarda görev yapan Genel Kurul delegelerine Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verildi.

Program kapsamında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; TOBB camiası olarak; ailede birlik-beraberliğe, kadirşinaslığa, vefaya büyük önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bu kapsamda, delege olarak belirli bir dönemi tamamlayan kardeşlerimize Hizmet Şeref Belgeleri’ni takdim ederiz. Camiamızın geleneği olarak bu töreni her yıl Mayıs ayındaki genel kurulumuzdan bir gün önce yapıyoruz. Ancak Soma’da meydana gelen maden faciasından dolayı, bu yıl 22 Mayıs tarihinde yaptığımız 70. Genel Kurulumuzda, bu töreni yapmadık. Törenimizi erteleyip, Soma için yardım kampanyası başlattık. Yardım kampanyamıza büyük destek oldu. Bu kapsamda toplanan 16 milyon 800 bin lirayı aşan bağışı, Sayın Başbakanımızın huzurunda ilgili kamu kurumuna ilettik. Bu vesileyle; Maden şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkan ve bağışta bulunan Oda ve Borsalarımıza, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum”

Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ise iş adamlarının önemli görevler üstlendiklerini, hatta diplomasi yaptırdıklarını da ifade ederek şunları dile getirdi:

“TOBB sadece mensuplarının problemleri için değil, Türkiye’nin dertleri ve aynı zamanda Türkiye’nin dostlarının meseleleriyle de yakından ilgileniyor. Sadece bir projeyi Türk iş adamlarına almak için gittiğimiz ülkeler oldu. Telefon ettiğimiz krallar emirler, sultanlar, cumhurbaşkanları, yazdığımız mektuplar oldu. Son dönemde dış ticarette 35 milyar dolarlık işi Türk İş Adamları, yani sizler aldınız. Tabii sizin bu başarınız, bu kapasiteniz olmasa ben hiçbirinizi tanıtamaz, milyar dolarlık projeleri gerçekleştirebileceğinize referans olamazdım. Dolayısıyla esas maharet sizdeydi. Siz gücünüzü koydunuz, kabiliyetinizi gösterdiniz, o büyük işleri başarabileceğinizi söylediniz, biz de arkanızda durduk ve neticede kazanan Türkiye oldu”

Plaket töreni ve iftar yemeğine katılan Borsa Başkanı Kaya Üzen “TOBB kurumsal gelenekleri, kültürü, vefası, kadirşinaslığı olan bir kurum. Ödül alan arkadaşlarımız, büyüklerimiz çok uzun yıllar illerine, üyelerine, kurumlarına, ülkelerine hizmet ettiler. Çok büyük eserler meydana getirdiler. Yurt içinde ve yurt dışında yüksek katma değerli, yüksek rakamlı işler alarak ülkemizin bayrağını, markalarını, ismini taşıdılar. Bu hususu Sayın Başkan Hisarcıklıoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanımız da yemek sonrası yaptıkları konuşmalarda teyid ettiler. Ben uzun yıllar toplum hizmeti yapan, geriden gelenlere büyük bir miras ve kültür bırakan oda ve borsalarımızın bu çok kıymetli mensuplarına, çok değerli büyüklerimize hem teşekkür ediyorum, hem de bizlere devrettikleri bu manevi mirasın daha iyi seviyelere taşınacağını ifade etmek istiyorum. İftar yemeğimizde oda ve borsalarımıza hizmet eden bu değerli büyüklerimize büyük bir vefa ve kadirşinaslık gösteren TOBB camiasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Hizmet Şeref Belgesi töreni hakkında konuşan Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz ise “Marifet iltifata tabidir. Birliğimiz bu her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel yemeğine bizleri davet etti. Ancak bu yemeğe vefa ve kadirşinaslık katarak çok daha derin ve ayrı bir anlam kazandırdı. Mayıs ayındaki genel kurulumuzda planlanan ancak Soma’daki elim facia nedeniyle ertelenen Hizmet Şeref Belgeleri bu defa Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurlarında takdim edildi. TOBB bu organizasyon ile hem bizleri davet ederek onurlandırdı, hem de plaketleri Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber takdim ederek büyük bir vefa örneği sergiledi. Ancak bütün bunların hepsinden önemlisi ve çok anlamlı bir diğer vefa örneği de Birliğimizin Soma’daki madenci kardeşlerimizin ailelerine 16,8 Milyon Liralık yardımı en kısa sürede toplayıp teslim etmesidir. Ben bu güzel geleneklerimizin, bu dostluk ve kardeşlik havasının Mübarek Ramazan ayına uygun bir biçimde tüm toplumumuza ve İslam Dünyasına yayılmasını temenni ediyorum. Organizasyonda emeği geçen tüm birlik camiamıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.