Çanakkale İçinde

TKDK’dan Ayvacık’ta Kurulacak Keçi Çiftliğine Hibe Desteği

Avrupa Birliği fonlarını Çanakkale’deki yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü hibe desteği almaya hak kazanan projeleri açıklamaya devam ediyor.

Kurum yetkilileri, Gökçeada’da faaliyet gösteren Elta-Ada Çiftliği’nin sunduğu modernizasyon projesinin ardından Ayvacık’ta kurulacak 400 Başlık Keçi Çiftliği Projesinin de hibe desteği almaya hak kazandığını açıkladı.

Mitat Uysal tarafından, Çanakkale – İzmir Yolu üzerinde Ezine ve Ayvacık ilçesi arasında ana yola yakın bir mevkide kurulacak olan 400 baş keçi kapasiteli tesiste makineli sağım teknikleri kullanılarak günlük çiğ süt üretileceği belirtilirken projeyle bölgede AB standartlarında modern bir süt işletmesi oluşturulmasının yanında bölge üreticilerine örnek teşkil edecek bir yatırımın gerçekleştirilmesi de hedefleniyor. Yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerindeki proje tamamlandığında TKDK’dan, toplamda 559 bin 760 lira geri ödemesiz hibe desteği alacak.

11. Çağrı Proje Kabul Dönemi’nin başladığı bugünlerde Çanakkale’de gerçekleştirilecek yatırımlara hibe desteği vermek istediğini belirten TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan; “Besicilikten, otelciliğe, süt üretiminden et işleme tesisine, soğuk hava depoculuğundan arıcılığa kadar birçok alanda yatırım yapacak yatırımcıları kuruma bekliyoruz” dedi.