Tuna, İstanbul’da Düzenlenen G3 Girişimcilik Zirvesine Katıldı

25 Kasım 2014

Yırtıcı Fikirler başlığı altında İstanbul Suada’da bu sene 4’ncüsü gerçekleştirilen G3 Girişimcilik Forumu önemli bir çalışmaya ve katılıma imza attı. TOBB Marmara Bölge Başkanı İ.Kürşat Tuna’nın da mentor olarak katıldığı toplantıya girişimcilik konusunda yetkin isimler ile Türkiye’nin dört bir yanından genç girişimciler ve üniversite öğrencileri katıldı. Genç girişimciler sabahki yuvarlak masa oturumunda konusunda uzman mentorlardan eğitimler aldılar. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da G3 Forum’u kapsamında, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen “Türkiye Ekonomisi ve Girişimcilik” konulu panele katıldı.

G3 Toplantısının oldukça verimli geçtiğini belirten İ.Kürşat Tuna gençleri girişimcilik konusunda doğru bilgilerle donatmanın ve onlara farklı ve geniş bir vizyon kazandırmanın çok önemli olduğunu söyledi. Ülkemizin en önemli gücünün insan kaynağı olduğunu belirten Tuna, ülke olarak kaybedecek vaktimizin olmadığını ve genç nesli en doğru şekilde yönlendirmemizin en önemli sorumlulukları olduğunu belirtti. Toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile de bir araya gelen Tuna, Marmara Bölgesi ve Çanakkale’de gençlerin ekonomiye aktif katılımlarının artması için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Forum kapsamında girişimci adaylarına hitap eden Hisarcıklıoğlu ise girişimciliğin Türkiye için önemine vurgu yaparak, “Girişimciliği moda olduğu için mi istiyoruz? Bizim gibi kurumların bu işi moda olduğu için takip etmesine gerek yok. Ülke olarak zenginleşmek istiyoruz, dünyada zenginleşmenin tek yolu da girişimcilikten geçiyor. Ne kadar çok girişimcin varsa o kadar zenginsin, eğer ülke olarak zenginleşmek istiyorsan girişimci sayını artıracaksın” dedi.

İşsizliğin çözümünün girişimcilikten geçtiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de 1,5 milyon işletme var, bizim yanımızdaki çalışan sayısı 15 milyon. Yani her bir işletme demek, 10 kişiye istihdam demek. Her yıl istihdam nüfusuna 700 bin kişi katılıyor. Bu 700 bin kişiye iş bulabilmek için her yıl en az 70 bin girişimci çıkartmamız lazım. Resmi rakamlara göre iş aramayanları çıkartıp sadece ‘işsizim’ diyenler 3 milyon kişi. Her yıl 700 bin istihdam katılıyor, bunları nasıl eriteceğiz? Tek çözümümüz girişimci sayısını artırmak” şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, “Girişimci denildiğinde bir taraftan çok bireysel bir çaba anlaşılıyor. Risk alan cesaretle iş yapan bunun karşılığında yüksek getiriler elde etmeyi hedefleyen insan, birey akla geliyor ama bir taraftan da şunu görüyoruz. Girişimciliğin çok güçlü olduğu sosyal ortamlar var, bunu pek teşvik etmeyen desteklemeyen ortamlar var. Buradan bakınca girişimcilik aslında çok sosyal bir hadise ortamla sağlanan koşullarla yakından ilişkili. Ortam derken bütün unsurları kast ediyorum bir taraftan tabi bir piyasa mekanizması rekabetçilik, gerçekten çaba harcadığınızda, emek harcadığınızda bunun karşılığını göreceğinize dair inanç sahibi olmalısınız” diye konuştu.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir