Turizmin Çanakkale’ye Etkileri Konuşuldu

17 Nisan 2012

Çanakkale’de İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde “Turizmin Çanakkale’ye Etkileri” konulu panel düzenlendi.

Kazdağları Turistik Oteller Derneği Üyesi Muzaffer Bayraktar’ın yönettiği panele Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Berkin Akol, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Değirmenci, TÜRSAB Çanakkale Temsilcisi İsmet Balkan katıldı.

Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, başarılı bir turizm için mevcut potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurgularken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, Çanakkale’nin zaten marka bir kent olduğunu, kendilerinin insana, doğaya saygılı kimlikli bir kent oluşturmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Çanakkale’nin turizm potansiyeline dikkat çeken ve çok önemli bir proje olarak nitelendirdiği Troia Müzesi için yıl sonuna doğru ihale yapılacağını ifade eden Gökhan, Otel alanı olarak yapılan bütün başvurulara olumlu yaklaşıyorum. Turizme yönelik çabalara katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Berkin Akol da, Çanakkale’de turizmin gelişmesi için Ticaret ve Sanayi Odası’nın projeler ürettiğini ve bunların gerçekleşmesi için öncülük ettiğini vurgulayarak, “İki ana projemiz var. Biri Yat Limanı, diğeri de destek verdiğimiz Kruvaziyer Limanı projesi. Yat Limanı projesi ÇED Raporu aşamasında. Kruvaziyer Limanı ise gerçekleştiği takdirde Çanakkale’ye gelecek turist sayısını artıracaktır. Yat ve kruvaziyer limanlarının yapılması Çanakkale’ye gelir ve ekonomiye artı değer katacak” dedi. “Çanakkale’ye gelmek zor, turistin geleceği yolların yaratılması lazım, Çanakkale Boğazı’nın kullanılması lazım. Troia en büyük koz” diyen Akol, “Çanakkale elindeki kozları iyi kullanmalı” şeklinde konuştu. Akol, vilayet önüne konulan Troy Atının önemine de dikkat çekerek, Paris’te Eyfel Kulesi’nin kenti tanımlayan bir simge olduğunu, Troy Atının da Çanakkale kentinde bu anlamda büyük önemi bulunduğunu söyledi. Akol ayrıca, Troia antik kentine ait depolarda saklı tutulan arkeolojik eserlerin kordondaki yürüyüş parkurunda sergilenmesinin de çekici bir unsur olacağını sözlerine ekledi.

TÜRSAB Çanakkale Temsilcisi İsmet Balkan ise, ÇTSO’nun yat limanı projesinin eleştirilere maruz kaldığını, eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini söyledi. Balkan, “Eskiden Çanakkale’ye günde 500 otobüs gelirdi. Bu sayı haftada 500-600’e düştü. Turizmcilerin, Çanakkalelilerin turizme sahip çıkması gerekir” diye konuştu.

Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Değirmenci ise, Türkiye’nin gelen turist açısından yedinci, altıncı; bıraktığı gelir bakımından on ikinci sırada bulunduğunu söyledi.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir