Çanakkale İçinde

Uludağ Elektrik Dağıtım Çanakkale İl Müdürlüğü’nden Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Uyarı

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Çanakkale İl Müdürlüğü, içlerinde kamu kurum ve kuruluşlarının da bulunduğu abonelerden elektrik faturalarını ödemeyenleri 15 gün içinde bu paraları ödemeleri konusunda uyardı.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Çanakkale İl Müdürü Volkan Arpacı, Genel Müdürlük tarafından kendilerine gönderilen yazıda elektrik fatura tahsilatlarının aboneler arasında ayırım gözetilmeksizin yapılması gerektiğinin belirtildiğini ifade ederek, ?Genel Müdürlüğümüzün gönderdiği yazıda müşterilerimizin gecikmeye girmiş elektrik fatura tahsilatlarının hızlandırılması için titiz bir şekilde çalışma yapılması ve bu paraları ödemeyen abonelerimizin ise aralarında ayırım yapılmaksınız elektriklerinin ivedi olarak kesilmesi gerektiği talimatı verildi. Bizlerde bu kapsamda ilk etapta özellikle elektrik faturası borcu olan kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yapmaya başladık. Bu fatura tutarlarının ödenmesi için kendilerine 10 ile 15 günlük bir süre vereceğiz. Bu süre içinde gerekli ödeme yapılmazsa aboneler arasında ayırım gözetmeksizin istemediğimiz halde maalesef bu kamu kurum ve kuruluşlarının elektriklerini kesmek zorunda kalacağız. Bizler kesinlikle elektrikleri kesmekten yana değiliz. Ancak bakanlığın talimatını da uygulamak zorundayız. Bu sebeple abonelerimizi elektrik fatura borçlarını bu süre içinde ödemelerini istiyoruz. Aksi halde elektriklerini 15 gün içinde tamamen keseceğiz? dedi.
Volkan Arpacı, özellikle tarımsal sulama kesimlerinde elektrik faturalarını ödemeyen abonelere de uyarıda bulunarak, ?Bu abonelerimizin de mağdur olmaması için tarımsal sulamadaki elektrik faturalarının 15 gün içinde ödenmesi gerekiyor. Eğer bu abonelerimiz de faturalarını bu sürede ödemezlerse onların da elektrikleri kesilecek? dedi.

Volkan Arpacı, Çanakkale?de 270 bin elektrik abonesi bulunduğunu da ifade ederek, ?İl genelindeki bu abonelerimizden kayıp kaçak oranımız ise yüzde 3?e kadar geriledi. Buda bizim için çok önemli bir oran. Elektrikteki kayıp kaçak oranının yüzde 9?lardan yüzde 3?le düşürülmesine rağmen kaçaklarla ilgili denetimlerimiz aralıksız olarak sürüyor. Tahsilatlar konusunda ise müdürlük olarak çok hassas davranıyoruz. Çanakkale ili genelinde kesilen faturaların yüzde 95?lik kısmını tahsil ediyoruz. Hedefimiz fatura tahsilatlarının yüzde 100 oranına ulaştırmak” dedi.
İHA