Çanakkale İçinde

Umurbey, Halk Kütüphanesine Kavuştu

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde kullanılmayan kütüphane yeniden düzenlenerek belde halkının hizmetine sunuldu.

Umurbey beldesinde düzenlenen geleneksel ”Şeftali Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye. Bşk. Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Bşk. Sami Yavaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal DOKUZ ve Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar bir araya geldi. Umurbey Belde Halk Kütüphanesi’nin açılışını yapan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Kütüphanede çocuklarla buluştu. “Bu mekanı güzel kılan ve yücelten sizlersiniz, burası aynı zamanda bir etüt merkezi görevi üstleniyor” dedi. Çocuklardan kütüphaneden bol bol kitap alıp okuyacaklarının sözünü alan Vali Hamza Erkal, Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar’dan kütüphane hakkında bilgiler aldı. Coşar “Mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’ na ait olan kütüphane 1968 yılında kurulmuş ve binanın gerek tadilat sorunu gerek personel eksikliğinden kaynaklı hizmet vermekte aksaklıklar yaşanmıştı. En son 2010 yılında binanın rutubet sorunu yüzünden tüm kitaplarını kaybeden kütüphane o yıllardan beri geçici kapalı durumdaydı. 2015 yılında ihale süreci tamamlandıktan sonra iç mekan, bahçe ve çatı onarımı gören kütüphaneye aynı zamanda koleksiyonuna 3 bin 500 kitap ve dergi eklenerek yenilendi” diye konuştu.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, “Umurbey’in Çanakkale’nin en güzel beldelerinden birisi olduğunu belirterek, “Beldenin ayrıca çok kadim bir tarihi var. Osmanlı ve Osmanlı öncesinde burası yerleşim alanı olmuş. Bu yıl yaşadığımız 15 temmuz olayları ve bölgemizde verdiğimiz birçok şehidimiz dolayısıyla programın eğlence kısmı kısıtlandı. Bu festival aynı zamanda kültür festivali ve buna en yakışacak şeyde bir kütüphane kazandırılmasıydı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü var olan ancak kullanılmayan kütüphaneyi düzenleyip yeniden sizin kullanımınıza sundu. Hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Öte yandan yeniden düzenlenen kütüphane 7’den 70’e herkesin beğenisini kazandı.