Varis Hastaları İçin Çanakkale’de Bir İlk

27 Şubat 2013

Son dönemde kullanımı giderek yaygınlaşan ve yeni bir yöntem olan Endovenöz Radyofrekans (ses dalgaları) tedavi yöntemi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında uygulanmaya başlandı.

Yapılan açıklamada, geçmişi antik çağlara kadar uzanan varis hastalığının tüm toplumlarda %15-25 arası ve ülkemizde yapılan çeşitli araştırmalarda ise her 7 kişiden 1’inde görüldüğü belirtilirken tedavisi günümüzde gelişen teknolojinin yardımıyla daha da kolay ve ağrısız olduğu ifade edildi.

Çanakkale’de ilk ve tek olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde uygulanan yeni bir yöntemle varis hastalığı tedavisi hakkında Yrd. Doç. Dr. Ali Ümit Yener kısaca bilgi verdi. Dr. Yener; “Radyofrekans tedavi işlemi yüksek frekanslı radyodalgalarını toplardamarın içine yerleştirilmiş olan bir katetere göndererek damarın yüksek ısı ile içerden yakılarak kapatılmasıdır. İşlemimiz toplam yarım saat içinde, ağrısız ve uyutulmadan radyo dalgaları (Radyofrekans) yöntemiyle yapılmaktadır. Hastanın bacağında herhangi bir kesi olmadan sadece bir iğne deliğinden bu işlem gerçekleştirilmektedir. Hastalarımız işlem bittikten yaklaşık bir saat sonra yürüyüş yapabilecek ve en geç 3 saat sonra evinde olabilecektir. Normal günlük aktivitelerine ve işine ertesi gün dönebilmektedir. Bu pratik ve kolay yöntem sayesinde, hastalarımız için büyük bir sorun olan uzun süreli varis çorabı giyme derdi de tarihe karışmaktadır” şeklinde konuştu.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir