XII Lisansüstü Konferansı ÇOMÜ’de Yapıldı

10 Kasım 2014

Siyasi İlimler Türk Derneği XII Lisansüstü Konferansı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışta konuşma yapan Siyasi İlimler Türk Derneği Başkanı / Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Rektör Sedat Laçiner’e ve etkinliğe ev sahipliği yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında derneğin yurtdışı ve yurtiçi faaliyetlerini aktardı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise ÇOMÜ’nün bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti aktardı. İlk felsefe okulunun Assos’ta kurulduğunu, Truva, Dardanos, Gelibolu, Achilles, Hektor ve Çanakkale Savaşları gibi pek çok önemli değeri içinde bulunduran Çanakkale’nin çok fazla hikâyesi, başarı öyküsü ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirtti. Ülke için en büyük ve en çılgın projenin binalarla değil, bilimle yapılacağını belirten Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli olan bina sayılarını artırmak değil, binaların içini bilgiyle, bilimle donatmaktır. Çanakkale hem hayatın içinde hem de arı bir bölge olması sebebiyle bilimin merkezi olabilecek bir şehirdir. Çünkü bilim insanı çalışma ortamında huzuru ve dinginliği de önemser. Bu anlamda tıpkı Yunanistan’da olduğu gibi buradaki adaları ada üniversitesi, ilçelerdeki okullarımızı yeni birer üniversite, ÇOMÜ dışında vakıf ve devlet üniversiteleriyle bu şehri bilim parkı, üniversiteler parkı haline getirebiliriz. Bu ülkemiz için en çılgın, en büyük projedir”

“Çanakkale Üniversiteler Parkı Olabilir”
Prof. Dr. Sedat Laçiner Çanakkale ve ÇOMÜ hakkında aktardığı bilgilerin ardından lisansüstü çalışmalarıyla Çanakkale’de bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine “eğer yazdığınız tezler bir sobaya atılıp yakıldığında insanlar, medeniyetler bir şey kaybetmiyorsa bu anlamda çalışmanızın manası yoktur. Sayfalarca tezden insanlığa faydalı, medeniyetleri aydınlatan tek bir cümle çıkarabiliyorsak o zaman çalışmalarımızın bir anlamı olur” dedi.

XII Lisansüstü Konferansı’nda küreselleşme, iktisadi kalkınma, yoksulluk, göç, mülteci sorunu, sosyal adalet, çevre politikaları, demokratikleşme, insan hakları, güvenlik politikaları, dış politika, etnik kimlik gibi pek çok konu başlığı 16 oturum ve 160 sunumla ÇOMÜ’de tartışıldı.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir