Çanakkale İçinde

Çakı Gibi Asker Oldular

Çanakkale’de 116. Er Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan 1989-3 tertip 2 bin 500 er, yemin ederek usta asker oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti. Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen tören, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaeddin Sevim’in birlikleri selamlaması ve ardından sancağın yerini alması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Çanakkale 116. Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Hüseyin Kurtoğlu, asker ailelerine seslenerek, “Kınalar yakarak, davul zurnalar eşliğinde halaylar çekerek vatan görevine yolladığınız yiğit evlatlarınız temel askerlik görevini tamamlayarak and içme töreni ile Jandarma teşkilatı saflarına katılmak üzere sarsılmaz bir irade ile karşınızda dimdik duruyorlar. Çelik gibi disiplinli ve sarsılmaz iradesiyle dosta güven, düşmana korku veren, sizleri de büyük bir heyecan ve coşku ile selamlayan bu yiğit evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlere emanet ettiğiniz kınalı kuzularınızı gözümüz gibi koruduğunuzdan emin olabilirsiniz? dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 2 bin 500 Mehmetçik törenle yemin etti. Asker ailelerinin duygusal anlar yaşadığı yemin töreni sırasında bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Tören sonrasında aileler, çarşı iznine çıkan evlatları ile hasret giderdi.

Yemin törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaeddin Sevim ile diğer protokol üyeleri ve askeri mülki erkan katıldı.

İHA