Çanakkale İçinde

Çanakkale CHP İl Kongresinde Başkanlığa Yeniden Hamza Karagöz Seçildi

Belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın yaptığı kongrede mevcut başkan Hamza Karagöz ile Hasan Gürbüz’ün listeleri yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, seçime katılanlara başarılar diledi. Başkan adayları Hamza Karagöz ve Hasan Gürbüz’ün konuşmalarından sonra ise seçime geçildi.

531 delegeden 491’inin oy kullandığı seçim sonunda 370 oy alan Hamza Karagöz’ün listesi seçimi kazanırken, rakibi Hasan Gürbüz ise 119 oy aldı. Seçimde 2 oy da geçersiz sayıldı. Seçim sonunda İl başkanlığına yeniden seçilen Hamza Karagöz’ün listesi ise şu isimlerden oluştu: Halil Aksoy, Işıl Bozyiğit, Mehila Danacı, Cevat Erken, Şaziment Ercümen, Ramazan Gül, Ali Gür, Murat Hoşgör, Turan Karakoyun, Memnune Kardaş, Emine Kardelen, Saffet Kocabaş, Hüseyin Koç, Şerife Maya, Nihat Oral, Hikmet Özgen, Sevil Özyurt, Mehmet Tutkun, Mehmet Türken, Erdinç Üzden.

Seçim sonunda bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, yeniden il başkanı seçilmesinden dolayı delegelere teşekkür ederek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da CHP’nin Çanakkale’de en iyi yere gelmesi için ekip arkadaşları ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

İlgili Haberler:
1. CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın: “Türkiye Faşizm Karanlığına İlerliyor”
2.CHP Kongresinde Mutan’ın Konuşması Ortalığı Karıştırdı

İHA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOÇ. DR. GÖKHAN GÜNAYDIN: “TÜRKİYE FAŞİZM KARANLIĞINA İLERLİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, “Eğer bir ülkede ekonomi kötüye gidiyorsa, yoksulluk artıyorsa bir ortak kural vardır. Orada faşizm kök salmaya başlar. Bunu çok üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Türkiye derin bir faşizm kararlılığında ilerlemektedir” dedi.

Partisinin Çanakkale İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Türkiye’nin faşizm kararlılığında ilerlediğini iddia ederek, “Eğer bir ülkede ekonomi kötüye gidiyorsa, yoksulluk artıyorsa bir ortak kural vardır. Orada faşizm kök salmaya başlar. Bunu çok üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Türkiye derin bir faşizm kararlılığında ilerlemektedir. Burada ne demek istiyorum sizlere onu anlatmaya çalışayım. Eskiden Devlet Güvelik Mahkemeleri vardı. 12 Eylül öncesi bütün sol kadrolar bu Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin dağıtmadığı adalet çerçevesinde yıllarca hapislerde yattılar, işkencelerden geçtiler ve insan haklarının ciddi oranda çiğnendiği bir dönem söz konusu oldu. Şimdi Devlet Güvenlik Mahkemeleri yok. Yerine kurulmuş Özel Yetkili Mahkemeler var. Bu Özel Yetkili Mahkemelerin Savcısı özel, hakimi özel, hatta yine iddia ediyorum polisi de özel. Ne demek polisi özel? Bakınız bir Teğmen Kalpaz meselesi var. Bir Teğmeni bir suçla zanlı haline getiriyorlar ve ardından araştırıyorlar. Acaba gerçekten o suçu Teğmen işlemiş mi diye. Arıyorlar, tarıyorlar bir delil elde edemiyorlar. Onun üzerine Teğmenin cep telefonuna hiç yapmadığı 70 görüşmeyi yapmış gibi yüklüyorlar. Cep telefonuna yükledikleri görüşmelerle bir Teğmeni herhangi bir konudan suçlu göstermeye çalışıyorlar. Eskiden kötü polis tiplemeli Türk filmlerinde olurdu. Şimdi teknolojinin aynı imkanları ile aynı düzen ortaya çıkıyor. Görünüyor ki artık Savcıların emrinde çalışması gereken polis teşkilatı yani kolluk kuvveti iddianameleri yazar hale gelmiştir. Artık poliste yazılan iddianameler maalesef savcılık iddianamesi haline gelmektedir” dedi.

BİLGİSAYARLARDAN BASILMAMIŞ KİTAPLARIN TOPLATILMASINI HİTLER DÖNEMİNE BENZETTİ
Günaydın, daha önce özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini söylediklerinde kendilerine ilginç açıklamalarda bulunulduğundan da bahsederek, “Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini söylediğimizde “iyice bir temizlik yapalım ondan sonra kaldıracağız” demişlerdi. Bu hukukun, vicdanın, adaletin bittiği yer değil midir? Neyin temizliğini yapıyorsunuz? AK Parti’ye muhalif kim varsa onun temizliğini yapıyorsunuz. Sesini çıkartan insanının F Tipi cezaevlerinde sürüneceği bir düzen kurdunuz. Bu düzen yalnızca siyasetçileri, yazarı, çizeri ve gazetecileri içeriye atmakla kalmıyor. Daha basılmamış kitapları bilgisayarlardan toplatıp yazarını yıllarca içeride tutmakla kalmıyorsunuz. Aynı zamanda parasız eğitim istiyoruz diye pankart açan öğrenciyi de F Tipi Cezaevine atmaktan çekinmiyorsunuz. Hitler Berlin’de kitapları toplayıp yaktı. Ve bu yıllarca faşizmin en büyük kanıtı olarak tarihe geçti. Ben size soruyorum. Kitapları toplayıp yakan Hitler’in faşizminden bahsediyorsak, daha basılmamış kitapları bilgisayardan toplatıp yazarlarının içinde tutulduğu dönemi hagni değimle tanımlayacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler:
1.Çanakkale CHP İl Kongresinde Başkanlığa Yeniden Hamza Karagöz Seçildi
2.CHP Kongresinde Mutan’ın Konuşması Ortalığı Karıştırdı

CHP KONGRESİNDE MUTAN’IN KONUŞMASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi İl kongresi dün Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Kongre önemli tartışmalara sahne olurken, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın iddiaları ortalığı karıştırdı.

CHP İl kongresi dün yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da katıldığı kongrede eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları ilçe başkanları delegeler ve çok sayıda üye hazır bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, konuşma yapmak üzere söz aldı. Kendine has üslubu ve esprileri ile dinleyenleri güldüren Mutan, konuşmasındaki eleştirileri ile salonun gerilmesine de neden oldu. Mutan, “Biz iktidara geleceğiz diyoruz. Ama hala il kongremizi mercimek kadar salonda yapıyoruz. Biz nasıl iktidara talip olacağız. Bu şekilde mi?” dedi. Mutan, konuşmasında bir merkez ilçe yöneticisinin Kepez’deki delege seçimlerinde sandığı müdahale ettiğini iddia ederek, “Sandığa elini sokan kişinin ismini vereyim mi? Halil Aksoy! Ben bu durumu il yönetiminden Ramazan Gül’e bildirdim. Seçimleri iptal edin dedim. Etmediler” dedi. Mutan’ın iddiaları bununla da sınırlı kalmadı. Geçen ay gerçekleşen CHP Merkez İlçe kongresinde eski milletvekillerinden İsmail Özay ile konuştuğunu söyleyen Mutan, “Ben İsmail Özay’a soru sordum. Dedim ki sen, (Ülgür Gökhan yeniden belediye başkan adayı olursa beni de belediye meclisine yazın, onunla mücadele edeyim dedin mi demedin mi?) dedim. O da (ben öyle demedim. Genel merkez tekrar Ülgür Gökhan’ı aday gösterirse DSP, ÖDP veya bağımsız olarak girerim ama ona karşı mücadele ederim) dedi.” Şeklinde konuştu. Mutan’ın konuşmasının ardından kürsüye ilk olarak Halil Aksoy gelerek, “Mutan’ın açıklamalarını üzüntü ile izledim. Kesinlikle dediği gibi bir olay olmamıştır” dedi. Ardından kürsüye gelen İsmail Özay, Mutan’a “Ben Cumhurbaşkanına koltuğumu fırlatırken sen ANAP’ta selam veriyordun. Kıbleni şaşırma sayın Mutan kıbleni şaşırma. Önce ANAP, sonra YTP sonra CHP. CHP’de ahlakından parti kültüründen bahsetmeye senin hakkın yok” dedi. Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Özay’ın böyle bir şey söyleyeceğini tahmin etmediğini ifade etti. Gökhan, “Ben böyle bir düşüncesi olduğuna inanmıyorum ama eğer böyle bir düşüncesi varsa bundan vazgeçmesini öneririm” dedi. Milletvekili Ali Sarıbaş ise, parti içinde sevgi ve herkese eşit davranma durumunun olmadığını belirterek, “Herkesi kucaklamak zorundayız. Çünkü Türkiye elden gidiyor. Yoksa yerel yönetimleri kaybedersiniz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler:
1.Çanakkale CHP İl Kongresinde Başkanlığa Yeniden Hamza Karagöz Seçildi
2. CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın: “Türkiye Faşizm Karanlığına İlerliyor”

[Kaynak: canakkaleninrehberi.com]