Çanakkale İçinde

Çanakkaleli Gazeteci Mustafa Sezek, Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Çanakkale’nin Ayvacık ve Ezine ilçelerinde yıllarca muhabirlik yapan Mustafa Sezek (53) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Ayvacık’ta bir dönem İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirliğini de yapan Mustafa Sezek, gece aniden rahatsızlandı. Ezine Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptıran Mustafa Sezek’e doktorlar bronşit teşhisi koyarak evine gönderdi. Ancak eve döndüğünde gece 04.30 sıralarında yeniden fenalaşan Mustafa Sezek, eşinin ambulans çağırması üzerine hastaneye kaldırıldı. Hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybeden Mustafa Sezek’in evli ve İpek ile Denizce isimli 2 kızının olduğu öğrenildi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2012 yılında düzenlenen başarılı gazeteciler yarışmasında dereceye girerek ödül de alan Mustafa Sezek, bir dönem İhlas Haber Ajansı Ayvacık muhabirliği görevinde de bulunmuştu. Sezek, uzun süreden buyana da Ezine ilçesinde Doğan Haber Ajansı muhabirliğini yapıyordu. Sezek’in cenazesi ikindi namazına müteakip Ayvacık Pazaryeri Camiinden kaldırılarak ilçe mezarlığında toprağa verilecek.

ÇANAKKALELİ GAZETECİ SEZEK GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde kalp krizi neticesinde vefat eden gazeteci Mustafa Sezek, Ayvacık’ta göz yaşları içinde toprağa verildi.

Ayvacık’ta bir dönem İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirliğini de yapan Mustafa Sezek (53), gece aniden rahatsızlanmış, Ezine Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptırmıştı. Doktorların bronşit teşhisi koyarak evine gönderdiği Mustafa Sezek, sabaha karşı 04.30 sıralarında fenalaşınca yeniden ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Ancak kalp krizi geçirdiği belirlenen Mustafa Sezek, hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetmişti.

53 yaşındaki Mustafa Sezek, bugün ikindi namazını müteakip doğum yeri olan Ayvacık ilçesinde, Pazaryeri Camii’nde kılınan cenaze namazını müteakip toprağa verildi. Cenazeye Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ayvacık Kaymakamı Necmi Akman, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

Eşi Arzu Bartın ve kızları İpek ile Denizce Sezek göz yaşlarına boğuldu. İpek Sezek, babasının tabutuna sarılarak, “Sen bu zamana kadar hep korkmadan doğruları yazdın. Ben de senin yolundan gideceğim” dedi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 2011 yılının başarılı gazetecileri yarışmasında dereceye girerek ödül de alan Mustafa Sezek, bir dönem İhlas Haber Ajansı Ayvacık muhabirliği görevinde de bulunmuştu. Sezek, uzun süreden buyana da Ezine ilçesinde Doğan Haber Ajansı muhabirliğini yapıyordu.

İHA