Çanakkale İçinde

Çanakkale’nin Yeni Otogarı Hizmete Girdi

Çanakkale’de yap işlet devret modeli ile şehir çıkışında 3 bin 155 metrekarelik kapalı alan üzerine yapılan yeni modern otogar törenle hizmete girdi.

Yeni otogarın açılışında bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yap işlet devret modeli 18 Mayıs 2010 tarihinde temeli atılan yeni otogar binasını hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İhaleyi kazanan Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. tarafından yap işlet devret modeli ile yapılan modern otogarı bu firma 15 yıllık süre ile işletecek. Yeni otogarımızın 31 bin 694 metrekarelik genel alanı var. Kapalı inşaat alanı ise 3 bin 155 metrekare. Burada 12 tane şehirlerarası, 11 tane ilçe peronumuz, 16 yazıhane, 12 büfe, 2 kafe, lokanta ve tuvaletler bulunuyor” dedi.

Başkan Gökhan, Çanakkale’nin Türkiye’nin gözbebeği olduğunu da belirterek, “Avrasya Terminal İşletmeleri mutlaka buradan para kazanacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. İlimize gelecek olan insanların çağdaş bir otogar ile karşılaşması için yapılan bu katkı sebebiyle firma yetkilileri ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun dışında yeni otogara taşınılmasının ardından eski otogarın bulunduğu alanı da modern bir belediye binası ile sosyal aktivitelerin yapılacağı bir kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu da yaptığı konuşmada Çanakkale’ye modern bir otobüs terminali kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Buraya gerçekten 6 milyon liranın üzerinde bir harcama yaptık. 15 yıllık yap işlet devret sözleşmesi içinde de 5,5 milyon TL’de belediyeye ödeme yapacağız. Bu para çıkar mı? Çıkmaz. Ancak bu kadar huzur içinde çalışan Çanakkalelilere bizimde bu tesis bir hediyemiz olsun. Çünkü bu halk bunu hak ediyor” dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da yaptığı konuşmada yeni otobüs terminalinin hayırlı olmasını dileyerek, “Bu terminalin açılması ile şehrimizin trafiği daha da rahatlayacak. Çanakkale’de yaşanan trafik artışını bende 3 ay önce bu ile gelmeme rağmen hissediyorum. Bundan birkaç yıl sonra ilin trafiğini daha şimdiden kestirmek lazım. Zaten buraya çevre yolu demeyin. Otogar şuan şehir merkezinde gibi. Çevre yolu artık ortada kalmış durumda” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise terminalin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

İHA