Çanakkale İçinde

CHP’de Çanakkale Ön Seçim Sonuçları Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla içlerinde Çanakkale’nin de bulunduğu 29 ilde gerçekleştirdiği ön seçim oylaması sona ererken, Çanakkale’deki sıralamada ilk sırayı Çan’ın Eski Belediye Başkanı Ali Sarıbaş aldı.

Çanakkale’de, il merkezi ile birlikte ilçelerde 10 bine yakın üye oy kullanmak için sabah erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. 33 sandıkta oy kullanan üyeler milletvekili aday adaylarından ilk 4’ünü sıralamaya yazdı. Saat 17.00?de il merkezi ile ilçelerde oy kullanma işleminin sona ermesiyle sayım işlemine geçildi. İl Seçim Kurulu gözetimindeki gerçekleştirilen oylama işlemlerinin ardından yapılan sayım sonunda ise milletvekili aday adayı olan İsmail Özay, Ali Sarıbaş, Mustafa Serdar Soydan, Mustafa Ege, Şükrü Kemerli, Fikriye Kızılkeçi, Ahmet Küçük, Bülent Öz, Altan Tuna, Hüseyin Acar, İsmail Aga, Nurşen Albayrak, Turgut Çamer, Cengiz Demirel ve Emin Doğan ilk 4 sıraya girmek için çaba sarfetti.

Yapılan sayımda Çan Eski Belediye Başkanı Ali Sarıbaş 3785 oy alarak ilk sırada yer alırken, eski CHP İl Başkanı Mustafa Serdar Soydan 2545 oy ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise Bülent Öz 2501 oyla yer alırken, halen Çanakkale milletvekilliği görevine devam eden Ahmet Küçük ise 2287 oy ile dördüncü sırada yer aldı.

İHA