Çanakkale İçinde

TKDK’nın 12. Çağrı Dönemi IPARD Programı Başvuru Kriterlerinde Büyük Değişiklik

Hayvancılıktan işleme sektörüne, arıcılık, tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliğinden kırsal turizme, yerel ürünlerden kültür balıkçığına kadar birçok yatırım alanında hibe desteği veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) proje kriterlerinde birçok değişiklik yaptığını açıkladı.

IPARD PROGRAMI’NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
101:Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Yükseltilmesine Yönelik Yatırım Tedbirinde Yapılan Değişiklikler

 

103:Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Tedbirinde Yapılan Değişiklikler

 

302:Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Tedbirinde Yapılan Değişiklikler

Birçok kriterin kolaylaştırıldığı 12. Çağrıda, yatırımcıların bu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, “Çanakkale’nin fonlardan aldığı payı arttırmalıyız.” dedi.

TKDK web sitesi (www.tkdk.gov.tr),TKDK Telefon Hattı 444 85 35ve Çanakkale İl Koordinatörlüğü Yardım Masası’ndanbaşvuru koşulları ve süreç hakkında ayrıntılı bilgi alınabilir.