Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Kezek Çanakkale’de

24 Eylül 2008

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Atilla Kezek, son günlerde mülteci yoğunluğunun yaşandığı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde kendisine bağlı birlikleri denetledi.

12 Ağustos 2008 tarihinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı Tümamiral Can Erenoğlu’dan teslim alan Tümamiral Atilla Kezek, birlikleri tanımak ve denetlemelerde bulunmak amacıyla İzmir’den başladığı gezisine Dikili ve Ayvalık ‘tan sonra Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik 6 Bot Komutanlığı ile Mobil Radar timi ve SAGET 14 Komutanlığı’nı denetleyerek devam etti. Denetlemelerin özellikle son aylarda mülteci yoğunluğunun yaşandığı Küçükkuyu beldesindeki birliklere yapılması
dikkat çekerken, Kezek’e İzmir Bölge Komutanı SG Kıdemli Albay Salih Aslan, İstihbarat Şube Müdürü SG Albay Bekir Muş ve bazı yüksek rütbeli subaylar eşlik etti. Birlikleri denetleyen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Atilla Kezek, daha sonra bot ile yasa dışı göçmenlerin Ayvacık sahillerindeki kaçış noktalarında inceleme yaptı. Hangi yollarla nereden yola çıkıldığını inceleyen Kezek, daha sonra karayolu ile bölgeden ayrıldı.
İHA

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir