Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
11 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Şubat Pazartesi – 13 Şubat Salı günleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 12 Şubat Pazartesi – 13 Şubat Salı günleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Sel, Su Baskını, Yıldırım ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 11 Şubat Pazar günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra sonra Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçelerinde, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, öğleden sonra İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa’nın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Balıkesir’in batı ilçeleri, Çanakkale’nin güneydoğusu ile Muğla’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kıyılarda 80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir