Kılıçdaroğlu: “Dürüst ve Namuslu Siyaset Getireceğiz”

20 Mayıs 2011

Çanakkale’de vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran’dan sonra ülkeye düzgün, dürüst ve namuslu siyaset getireceklerini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli yok. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Bu ülke güzel ve umut dolu; huzur içinde yaşayabileceğimiz her şeyimiz var. Güzel insanlarımız, gençlerimiz, yazarlarımız, sinemacılarımız, işçimiz ve çiftçilerimiz var. Gönlü insan sevgisiyle dolu yurttaşlarımız var. Onlara düzgün, dürüst ve namuslu siyaseti getireceğiz. Getireceğiz ki bu ülkede barışın da kardeşliğin de yolunu açalım. Geçmişte hangi partiye oy vermişse vermiş, herkese saygı duyuyorum ama şimdi Türkiye önemli bir sürece giriyor. Geçmişteki ayrılıkları bir tarafa bırakarak, eğer bu ülkede çocukların huzur içinde okula gitmesi, demokrasi, özgürlük ve telefonların dinlenmemesi isteniyorsa, hattâ işverenlerimiz de çıkıp, ‘Ben de konuşacağım, hükümeti eleştireceğim.’ diyorsa sırtını AK Parti’ye dönecek. Karşıya bakacak, altı oku görecek, CHP’yi görecek.” dedi.

Diğer mitinglerinde olduğu gibi Çanakkale’de de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı televizyonda karşısına çıkmaya davet eden Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlere, “Cesareti olmayan insana ne denir?” diye sordu. Bunun üzerine kalabalık, “Korkak.” cevabını verdi. Diğer ülkelerde yapılan seçim çalışmalarından örnekler veren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başbakan Erdoğan, istediği televizyonda ve istediği gazetecilerle benim karşı karşıya gelmeye razı olabilir mi? Niye gelmez? Demokrasilerde ister Amerika’yı alın ister Fransa’yı isterse Japonya’yı, liderler seçim öncesi biraraya gelir, konuşur ve vatandaş da kararını verir. Şimdi gelmiyor, bir sürü laf söylüyor. Karşıma da çıkmıyor. Cesareti olmayan insana ne denir? Korkak.”

CHP Genel Başkanı’nın konuşması sırasında miting meydanına başörtülü bir grup kadının gelerek kalabalığa karışması dikkat çekti. Miting sonunda seçim otobüsünün üzerine çıkan Kılıçdaroğlu, havaalanına kadar yol kenarlarında bekleyen halkı selamladı. MHP Çanakkale İl Başkanlığı önünden geçtiği sırada MHP’liler, balkon ve pencerelere çıkarak Kılıçdaroğlu’na el salladı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NA MHP’LİLERDEN ALKIŞ

Çanakkale’ye miting için gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet meydanındaki programının ardından otobüsle havaalanına giderken araç üçerinden vatandaşları selamladı. Bu sırada Demircioğlu caddesi üzerinde bulunan MHP il binanın önünden geçen parti otobüsünün üzerindeki Kılıçdaroğlu’nu alkışlayan MHP’lilere karşılık veren CHP lideride elini göğsüne götürü teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğle saatlerinde uçakla Edremit’ten Çanakkale Havaalanına geldi. Burada il ve ilçe yönetimi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre havaalanında partililerle görüşme yaptı. Ardından otobüsle mitingin yapılacağı Cumhuriyet meydanına giden CHP Genel Başkanı yol boyunca vatandaşlarla selamlaştı. Ardından meydanda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu mitingin sona ermesinden sonra elindeki karanfilleri vatandaşlara attı. Parti aracına binerek havaalanına doğru ilerleyen CHP Genel Başkanı, Demircioğlu Caddesinden geçerken ilgniç bir olayla da karşılaştı. MPP İl binasının bulunduğu balkonda toplanan partililer CHP otobüsünün üzerinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu alkışladılar. Bu alkışlara elini göğsüne götürerek karşılık veren Kılıçdaroğlu havaalanında ise bir küçük çocuğu sevdi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, “Çanakkale 12 Haziran’da tarih yazacak” dedi.

Kılıçdaroglu daha sonra uçakla Afyon’a hareket etti.

[Kaynak: İHA & Beyaz Gazete]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir