Çevreci Öğrenciler ÇTSO’yu Ziyaret Etti

19 Aralık 2011

Çanakkale’de çevre koruma bilincini yaygınlaştırmayı hedefleyen İsmail Kaymak İlköğretim Okulu’nun öğretmen ve öğrencileri, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş tarafından karşılanan öğrenciler ziyarette AKUT ve EKO-TİM ile işbirliği yaparak, kentte çevre koruma ve geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak için vatandaşlara ücretsiz olarak kese kağıdı ve pazar filesi dağıtma projesini anlattı. Projeyi tanıtmak üzere Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden İsmail Kaymak İlköğretim Okulu’ndan öğrenciler ve öğretmenler adına konuşan Proje Koordinatörü Filiz Genç, “Bu uzun soluklu bir proje. Amacımız tüm Çanakkale’de geri dönüşüm bilincini ve bu ürünleri yaygınlaştırmak. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın yürüttüğü bu proje Türkiye’de 450 okulda yürütülüyor. Çanakkale’de ise sadece bizim okulumuz AKUT ve EKO-TİM ile işbirliği yaparak projeyi sürdürüyor” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm çevreci girişimleri desteklediğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş da, “Çocuklarımızın bu bilince ulaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızı da çevre bilincini yaygınlaştırma çabalarından dolayı kutluyorum. ÇTSO olarak tüm çevreci girişimlerde olduğu gibi bu projeyi de destekliyoruz” diye konuştu.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir