Çanakkale Boğazı’nda 97 Yıl Öncesine Ait Patlamamış Mayın Bulundu

03 Temmuz 2012

Çanakkale’de bir dalgıç il merkezinde Hamidiye Tabyaları civarında denize 300 metre mesafede 97 yıl öncesine ait mayın buldu. 3 metre derinlikte bulunan tarihi mayın deniz içinde patlatılarak imha edilecek.

Çanakkale’de yıllardan buyana dalgıçlık yaparak geçimini kazanan Yusuf Arıkan sabah saatlerinde Hamidiye Tabyaları açıklarında dalış yaparken büyük bir cisme rastladığını belirterek, “Bu cisme yakından baktığımda bunun patlamamış bir mayın olduğunu fark ettim. Daha sonra bu bölgeyi belirleyerek durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdim. Çanakkale Savaşı’ndan kaldığını tahmin ettiğimiz 97 yıl öncesine ait bu mayın sahilden yaklaşık 300 metre açıklıkta ve 3 metre derinlikte bulunuyor. Bu bölgede daha önce de bir top mermisi ve mayın bulunmuştu. Bunun da yine Çanakkale Savaşı sırasında denize bırakılan mayınlardan birisi olduğunu tahmin ediyoruz.. Kısa süre içinde bölgeye gelecek olan Su Altı Savunma (SAS) ekipleri tarafından mayının deniz içinde patlatılarak imha edileceğini düşünüyoruz” dedi.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ MAYININ BULUNDUĞU BÖLGEDE YER TESPİTİ YAPTI
Sahil Güvenlik ekipleri Çanakkale il merkezinde Hamidiye Tabyaları civarında denize 300 metre mesafede tesadüfen bulunan 97 yıl öncesine ait tarihi mayının yer aldığı bölgede şamandıra ile yer tespiti yaptı. 97 yıl öncesine ait mayının Su Altı Savunma (SAS) ekipleri tarafından patlatılarak imha edileceği öğrenildi.

Çanakkale’de yıllardan buyana dalgıçlık yaparak geçimini kazanan Yusuf Arıkan’ın önceki gün Hamidiye Tabyaları civarındaki Sarısığlar mevkiinde dalış yaparken tesadüfen bulduğu 97 yıllık mayın dikkat çekti. Tesadüfen bulunan mayının bölgedek vatandaşlara bir zarar vermemesi için duruma el koyan Sahil Güvenlik ekipleri dalgıç Yusuf Arıkan ile birlikte mayının bulunduğu bölgeye gelerek dalış yapıp bu alana şamandıra koydu.

Yetkililer denizde sahile 300 metre mesafede ve 3 metre derinlikteki mayının bulunduğu yerde imha edilmesinin planlandığını ve bu konuda da Su Altı Savunma 8SAS) ekiplerine haber verileceğini açıkladı.

Bu arada tarihi mayını bulan dalgıç Yusuf Arıkan ise Çanakkale Savaşı’ndan kaldığını tahmin ettikleri 97 yıl öncesine ait mayının bölgede bulunanlar için bir tehlikeye sebep olmaması için anında yerini yetkililere bildirdiğini belirterek insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi.

Tarihi mayının SAS ekibi tarafından patlatılarak imha edilmesi bekleniyor.

[Kaynak: Medya Hedef]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir